A trecut de la Cars la Lego City

A venit ziua în care se pare că pot spune că era mașinuțelor din Cars s-a încheiat. Nu știu dacă definitiv, dar deja a trecut o lună de când nu s-a mai jucat cu ele, nu s-a mai uitat la filme și nici nu a mai cerut jucării din colecție.

Nu vă fie teamă, acum are o nouă pasiune! A trecut de la Cars la Lego City. Nu știu dacă să râd sau să plâng! 😀 Cei care aveți acasă copii fani lego, înțelegeți despre ce vorbesc. Pentru cealaltă categorie, vă dau un indiciu: prețul jucăriilor. 😲 Dacă erau făcute din aur, avea sens. Dar în aceste condiții nu-mi rămâne decât să sper că îi trece repede. Și eu care credeam că mașinuțele din Cars sunt scumpe. Inocenta de mine!

Trebuie să recunosc că seturile sunt faine. Din zeci de piese atât de mici, ies niște construcții interesante, care arată foarte bine. Doar că sunt atât de multe, pe diferite colecții (poliție, pompieri, junglă etc), încât prefer să nu mă gândesc decât că își va găsi o pasiune mai puțin costsitoare.

Pe lângă aspectul financiar, mai există o problemă: Ionuța. Fie că le distruge, fie că le bagă în gură, nu e bine. Trebuie să fiu non-stop cu ochii pe ea, atât din motive de siguranță, cât și pentru liniștea tuturor. Pisoiul nu e prea ușor de împăcat când vreo mașină se face bucăți… la propriu.

Nu are răbdare să le construiască singur, așa că tatăl din dotare a devenit expert Lego City. Și credeți-mă, asta e mare lucru. Dar ce nu face el pentru copii? 🙂 Eu am scăpat ușor până acum, doar controlez să nu rămână piese împrăștiate prin casă. Rămâne de văzut ce va urma!