Activități 4-6 ani: cum exersează Pisoiul literele și cifrele

Activități 4-6 ani: cum exersează Pisoiul literele și cifrele || A început grădinița și nici vremea nu ne mai ajută prea mult, motiv pentru care am revenit în forță cu activitățile educativo-distractive.

Una dintre pasiunile lui Tudor sunt literele și cifrele, așa că m-am conformat și am încercat să găsesc diferite variante pentru a le exersa într-o manieră cât mai atractivă.

Trebuie să recunosc că a învățat să recunoască și să citească corect numerele până la 100 datorită mașinilor de curse din Cars. Aproape toate au inscripționate numere pe ele, iar el și-a dorit să le știe, așa că am profitat.

Ce materiale mai folosim pentru aceste activități:

  • Puzzle mari cu numerele până la 20 și cu alfabetul: sunt de calitate bună, cu desene frumoase, iar fiecare literă și număr sunt exemplificate cu imagini potrivite, pentru a realiza legături între ele.

  • Tabla magnetică are dublă utilitate: pot lipi litere și cifre cu ajutorul cărora creez tot felul de jocuri (să le recunoască pe cele pe care i le spun, să le așeze în mulțimi, după culori sau să le lipească el), iar el poate să le scrie cu markere speciale;

  • Caiete speciale, pe care are literele și cifrele punctate, iar el trebuie să le contureze, dar și alte caiete cu activități în care trebuie să le recunoască și chiar să le scrie direct;

La partea cu scrierea nu excelează, dar nici nu am pretenții. Din punctul meu de vedere ar putea să trăiască liniștit și așa până va începe școala. Facem aceste activități doar când are chef, fără să-l stresez, însă pare că-l atrag destul de mult, deci doar profit de această ”pasiune”.