Activități zilnice pe care le fac pentru a mă relaxa

Viața cu două copii poate fi descrisă oricum, dar nu plictisitoare și nici relaxantă. Puteți spune orice, eu îmi mențin părerea.

Băiatul are aproape 6 ani, iar fata se îndreaptă spre 16l, așa că de dimineață până seara și de seară până în dimineața este ceva de făcut. Nu e vorba de văitat, că nu mi-am pus nimeni pistolul la tâmplă când am hotărât să fac copiii, dar nici nu putem nega realitatea. Eu de-abia îmi aud gândurile pe parcursul zilei! 😃Poate în cazurile voastre e mai multă liniște, aici nu e cazul.

Ca să nu cedez definitiv, în fiecare zi încerc să fac ceva și pentru mine, chiar dacă asta înseamnă o activitate de maxim 10 minute în care cineva să nu mă bată la cap sau să nu mă gândesc la cine știu ce activități. Sunt zile în care sunt mai norocoase sau cazuri în care nu știu când și cum sa făcut seară, dar totuși mă străduiesc să nu ratați ceva pentru mine.

Dimineața dorm cu Ionuța – După ce expediez Pisoiul la grădiniță, îi dă mândrei să mănânce. Nu de puține ori, adorme în jur de 40 – 50 de minute, poate și mai mult. Și aproape de fiecare dată, îi urmăresc exemplul. Vasele pot aștepta, hainele se pot aranja și mai târziu. Dacă nu mă culc, folosesc timpul tot pentru mine, doar e linișteeeee !!! Fie că citesc, mă uit la un serial sau … pierd vremea. E atât de bine când nu strigi nimeni pentru câteva minute.

Mă plimb prin parc – Când îl duc pe Pisoi la grădiniță, profit de ocazie, iar la întoarcere face o plimbare mai lungă prin parcul din apropiere. E aproape pustiu, aerul rece mă trezește, iar eu mă încarc cu energie … în liniște. V-ați prins, e cuvântul de bază, iar eu am nevoie de ea de cel puțin 10 minute pe zi.

Fac baie după ce adorm copiii – Ce poate fi mai relaxant decât să petrec 20-30 de minute în baie fără să întreb cineva când termin? Dacă nu sunt prea obosite, apelez chiar și la niște spumă, aroganța maximă. Nu vă panicați, se întâmplă rar, dar se vede bine la psihic.

Citesc, ma uit la seriale / filme – Seara, daca nu ma adorm copiii pe mine, mai mult 20 – 30 de minute pentru lectură sau pentru un episod dintr-un serial, depinde de stare.

Acestea sunt activitățile clasice, pe care le fac fără a fi nevoie de o importantă desfășurare a forțelor. La categoria celor speciale, care necesită ajutor, pot fi enumerate pe următoarele: cumpărături, ieșiri la film, mers la coafor / cosmetică, vizite la prieteni.