Am fost la Gaudeamus: ce am cumpărat și cu ce impresii am rămas

Cine mă cunoaște, știe că nu puteam să ratez o vizită la Gaudeamus 2017. Chiar dacă nu prea am avut timp să stau cât mi-aș fi dorit și să analizez ofertele, totuși mi-am făcut o idee despre ce se întâmplă la ediția din acest an. Și, evident, că am cumpărat și câte ceva.

Majoritatea editurilor importante, dar și cele mai mici sunt prezente la eveniment. Cu reduceri pornind de la 10% până peste 60-70%, fiecare dintre ele încearcă să atragă clienții atât cu prețuri mici, dar și cu concursuri, tombole și premii-cadou.

Încă mai mă așteaptă un teanc de cărți pentru mine, așa că am mers cu scopul clar de a vedea ofertele pentru copii. Îmi stabilisem deja câteva obiective, adică standuri la care să merg, iar în rest m-am plimbat să văd dacă mă mai atrage ceva.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit: varietatea de cărți pentru Crăciun și sărbătorile de iarnă. Povești, cărți cu activități, cu abțibilduri, cu idei pentru realizat ornamente. Ai de unde alege!

Ce am cumpărat

From 1 to 20 PUZZLE (Editura Diana) – Chiar dacă are piesele destul de micuțe și este recomandat pentru +6 ani, Pisoiul deja l-a făcut cu foarte puțin ajutor. Are piese cu numerele, traducerea în engleză și buline corespunzătoare numerelor.

Cifrele cu Ana și Matei (editura Pescăruș) – Pisoiul e la faza în care îi place să exerseze cifrele și literele. Are o mulțime de caiete cu activități, dar mereu se poate mai mult. Cartea conține exerciții potrivite pentru vârsta lui, în care trebuie să faca cifrele după contur, să numere, să desezene.

Măgărușul și Îngerașul/ Brăduțul de Crăciun (editura Universul Enciclopedic Junior) – Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, mi-am propus ca în următoarea perioadă să mă axez pe juniorul pe diverse activități specifice. Una dintre ele are legătură cu poveștile, așa că m-am pregătit ca atare. Imaginile foarte frumoase și poveștile plăcute din cele două cărți sigur îl vor atrage pe cel mic în universul de basm.

Abilități practice (editura Diana) și Decorațiuni de Crăciun (editura Prut) – Unul dintre proiectele legate de Crăciun este să împodobim bradul cu ornamente făcute manual, așa că trebuie să strâng cât mai multe resurse. În plus, vreau să lucrăm la partea de abilități, gen tăiat cu foarfeca, lipit, colorat, construit, așa că am nevoie de cât mai multe idei, mai ales că stau destul de prost la partea cu creativitatea practică.

Povestea lui Stan Pățitul (editura Prut) – Recunosc că simt nevoia să-i mai citesc și povești din folclorul popular românesc, în ciuda tendinței impusă de parentingul modern de a evita lecturile ”cu probleme”.