Am fost la prima sedință cu părinții și am supraviețuit

Nu a fost atât de rău, chiar din contră, dar puțin dramatism nu a omorât pe nimeni! 😀

Când m-am gândit că trebuie să merg la ședința cu părinții, deja eram ingrozită. Am auzit atât de multe povești demne de filme SF, încât eram pregătită pentru ce e mai rău, un fel de război modern, în care adulții se vor luptă în dorințe absude, învățătoarea ne va cere luna de pe cer, fără să ne pasioneze în mod deosebit binele copiilor.

Citește și: Cumpărături pentru clasa pregătitoare: ce i-am luat Pisoiului

În practică, a fost chiar relaxant. Dacă exclud tonele de hârtii, documente, acorduri și alte nebunii pe care le-am completat, lucrurile au mers mai bine decât mă așteptam.

Doamna învățătoare e cerebrală și fără pretenții de premiul Nobel, părinții nu se gândesc cum își vor înscrie mâine copiii la Harvard, de aceea comunicarea a fost una simplă, eficientă și fără stres. Am vorbit despre ce urmează să se întâmple în acest an școlar, cum îi putem ajuta pe cei mici ca acomodarea să fie cât mai ușoară de ambele părți, ce avem de făcut noi, adulții (a se include și învățătoarea), pentru a nu apărea discuții sau alte probleme. Și cel mai tare, deja am vorbit despre prima excursie. Doamna e fan plecări și activități extra, așa că nu pot decât să mă bucur.

Și nu, nu am lăsat tot portofelul acolo. De fapt, nu există fondul clasei, nu se strâng bani pentru aia, cealaltă, ”cealălaltă” etc. Trebuie să plătim manualele (nu există de la școală, doar era gratuit învățământul 😆) și un minimum de rechizite pe care am stabilit să îl luam la comun pentru a nu exista discuții între copii.

Pare că am prins atât de bine, încât nu pot decât să mă bucur și să sper că va rămâne aceeași atmosferă.