În așteptarea lui Moș Crăciun. Dialogul amuzant dintre Pisoi și Ionuța

Mai sunt câteva ore până bătrânul Moș Crăciun va trece și pe la copiii din România să le lase cadourile sub brad. E primul Crăciun cu Pisoiul și Ionuța, ceea ce îl face cu atât mai frumos și emoționant.

Am împodobit bradul de câteva săptămâni, iar discuțiile despre venirea Moșului au început la câteva secunde după ce a descoperit darurile de la Moș Nicolae.

E primul an în care Pisoiul conștientizează pe deplin care e treaba cu moșii, cadourile, colindatul și cam tot ce ține despre această perioadă plină de magie. Așa cum era de așteptat, partea cu ce primește de la cei doi Moși l-a interesat cel mai mult.

Despre venirea lui Moș Nicolae v-am povestit aici. Între timp am trecut cu Pisoiul la etapa a doua, când, cum, unde, de ce vine Moș Crăciun. Și ce îi aduce. Noroc că Ionuța încă este mică. Nu cred că făceam față la dublu. 😀

Din 6 decembrie am numărat în fiecare zi cât mai e până vine ”bărbosul”, am făcut analize complexe despre viața lui, unde trăiește, ce mănâncă, dacă vara pleacă în vacanță cu Moș Nicolae (da, știu! are ceva imaginație 😂) și am ajuns pe 24 decembrie. Când deja numărăm orele.

Scenariile despre venirea lui, cum lasă cadourile, cum ne ascundem că să nu se sperie de noi, cum îi lăsăm lapte și biscuiți lângă brad și cum nu doarme la noapte au atins un nivel demn de Hollywood.

Evident că a implicat-o și pe Ionuța care ”trebuie să se ascundă la ea în pătuț, sub pătură”. Apoi s-a răzgândit, după ce am ascultat următorul dialogo-monolog:

-Ionuța, la noapte să dormi da?

-….. (ce o vrea ăsta de la mine?!?)

-Te trezesc eu când găsesc cadourile. Promit!

-…. (lasă-mă să rod liniștită păpușa asta!!!)

-Hai, spune ceva pe limba ta!!

În rest, mișună pe lângă brad precum pisicile, își continuă seria scenariilor și nu tace o secundă. Nici nu-mi pot auzi gândurile. 😆

Altfel, sărbători cu bine și sănătate!