Cărți de Crăciun pentru copii: ce lecturi avem în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă schimbăm puțin lista de lecturi și aducem la suprafață cărțile de Crăciun pentru copii pe care le-am achiziționat de-a lungul vremii. Oferta este variată, în fiecare an apar titluri noi și interesante, pe care le găsiți în librării, la târgurile de cărți, dar și pe site-urile de specialitate, bani să fie.

M-am oprit la câteva cărți pe care deja le am acasă, iar la final o să adaug titlurile care mi-au atras atenția și pe care intenționez să le achiziționez în următoarea perioadă.

Usborne very first words Christmas – Precum majoritatea cărților de la Usborne, și aceasta este frumos colorată, cu grafică plăcută, în care sunt prezentate cuvintele de bază care au legătură cu perioada iernii și a Crăciunului.

Crăciunul cu Bobiță și Buburuza – Seria poveștilor cu Bobiță și Buburuză are mare succes în rândul copiilor, iar cea despre Crăciun se ridică la nivelul așteptărilor. Cartea cuprinde două povești simpatice, pe parcursul cărora cele doua personaje trec prin tot felul de aventuri.

Am venit să colindăm (colinde în română și engleză) – Aceasta este o carte utilă pentru părinți și bunici. Include numeroase colinde în română și engleză, fără povești sau desene. Pisoiul vrea să învețe un colind pe care să i-l spună Moșului la serbare, așa că sunt salvată.

Citește și: Animații de Crăciun pe care le poți urmări alături de copii

Crăciunul în lume – Cuprinde patru povești despre Crăciun, în care sunt prezentate tradiții și obiceiuri din diferite colțuri ale lumii și câteva rețete de prăjituri pe care le puteți încerca cu cei mici.

Bradul de Crăciun – O frumoasă și emoționată lectură, potrivită pentru această perioadă, despre bunătate, dar și despre minuni.

Zăpezica și Bunicul înghețat – Două povești cu tâlc și cu multe învățăminte, frumos prezentate pe înțelesul copiilor, cu desene plăcute.

Vine Crăciunul – Conține povești, colinde, idei de creat ornamente pentru brad și rețete de prăjituri.

Povești de la Moș Crăciun – O frumoasă carte cu multe povești, ornamente și o rețetă de mâncare. Lectura este destul de haioasă, unele povești sunt educative, altele destul de amuzante (”Moș Crăciun e la regim”).

Totul despre Crăciun – Mi-a fost recomandată de o colegă și tare mult mi-a plăcut. Fiecare pagină conține elemente interactive, cântece, întrebări despre Crăciun la care micuții obțin răspunsuri împreună cu Andreea și Sorin, doi copii care îl vizitează pe Moș Crăciun la Polul Nord.

Ce se află pe lista de achiziții: CuMinte de Crăciun, Crăciunul perfect al Emei, Țup. Salvatoarea iernii, În căutarea lui Moș Crăciun, Bondărel și bucuriile iernii