Cărți pe care aș vrea să le citesc în acest an

Când am scris despre ce îmi doresc de la 2019, vă povesteam că nu o să-mi mai trasez obiective clare și voi încerca să mă orientez în funcție de starea de spirit de momente și de evenimentele neprevăzute care vor apărea (sau nu).

Anul trecut îmi stabilisem niște ținte clare, printre care să citesc câte două cărți pe lună. Nu mi-a ieșit, din păcate. Am hotărât ca pentru 2019 să adopt o altă strategie. Mi-am pus pe un raft separat cărțile pe care mi-aș dori să le bifez în următoarele 12 luni din cele pe care le aveam deja în bibliotecă, iar pe parcurs le voi adăuga și pe cele achiziționate ulterior.

Lista e lungă, dar pentru moment am păstrat doar titlurile pe care chiar aș vrea să le trec la categoria citite. Mai am și un wishlist pe elefant.ro, deci nu rămâne decât să-mi văd de treabă. Fără să mai îmi impun de această dată, ci doar să încerc să mă relaxez.

Până acum am reușit să bifez două pe listă: Copilul lui Noe (Eric-Emmanuel Schmitt) și Două surori (Asne Seierstad), iar în prezent mă delectez cu Ultimul tren spre Istanbul (Ayse Kulin).

Pe raftul din bibliotecă stau frumos aranjate în ordine aleatorie următoarele: Mossad (Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal), Schumacher (Karin Sturm), Povestea mea (Michelle Obama), Văduve (Lynda La Plante), Un bărbat pe nume Ove (Fredrik Backman), Comunicarea eficientă cu copiii (Adele Faber, Elain Mazlish), Iubire amară (Elena Ferrante), Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor (Gary Chapman), Zuleiha deschide ochii (Guzel Iahina), Iranul meu. Gustul amar al revoluției (Shirin Ebadi, Azadeh Moaveni), 61 de ore (Lee Child), Fata care citea în metrou (Christine Feret Fleury), Celebritate pentru o cauză nobilă (Helen Fielding) și Managerul nopții (John Le Carre).

Sper că cele două cărți de parenting mă vor ajuta să gestionez niște probleme de comunicare pe care le am cu Pisoiul, despre cartea lui Michelle Obama nu cred că mai are rost să zic prea multe. Am zis că e momentul să o descopăr și pe Elena Ferrante, Managerul nopții spre să fie la fel de bună ca serialul.

Ce se află în wishlist: Prietena mea genială (Elena Ferrante), Cei care pleacă și cei care rămân (Elena Ferrante), Povestea fetiței pierdute (Elena Ferrante), Povestea noului nume (Elena Ferrante), Lucruri nespuse (Azar Nafisi), Eu voi fi ultima (Nadia Murad, Jenna Krajeski), Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău (Fredrik Backman), Tatuatorul de la Auschwitz (Heather Morris), Jose Mourinho (Robert Beasley), Coach-ul (Patrick Mouratoglou). Și două mențiuni speciale: aștept cu interes lansarea cărților lui Bob Woodward despre Donald Trump și Richard Nixon.