Ce înseamnă doi euro lunar? Patru campanii pe care le susțin: cum poți ajuta

Ce înseamnă doi euro lunar? Patru campanii pe care le susțin: cum poți ajuta || Perioada sărbătorilor de iarnă reprezintă o oportunitate perfectă pentru a ne gândi la cei din jur, mai mult ca oricând. Fie că este vorba despre familii cu probleme financiare, copii abandonați, bolnavi sau oameni neajutorați, orice ce cadou/donație va avea o importanță majoră pentru cei aflați în necaz.

De când am devenit mamă, cazurile și campaniile umanitare legate de copiii bolnavi și/sau abandonați m-au marcat. Am decis să acționez cum pot și am ales patru acțiuni care m-au impresionat.

Ce înseamnă doi euro lunar? Ce înseamnă un pachet trimis unor copii nevoiași? Pentru noi, o cafea mai de fițe! Pentru ei diferența între viață și moarte sau bucuria primirii unui cadou. Posibil primul din viața lor. 

În secolul vitezei, nu mai există nicio scuză de genul ”n-am timp”, ”nu am încredere”, ”nu știu ce trebuie să fac”. Fiecare acțiune umanitară serioasă îndeplinește niște condiții elementare: există variante multiple și facile de a dona, se poate verifica cum sunt folosite donațiile.

Nu mai merge nici scuza ”nu am bani”, din punctul meu de vedere. Pe de o parte există varianta de a dona orice sumă, iar pe de alta există și posibilitatea a ajuta și fără implicații financiare. Doar de voință este nevoie! 😉

CAMPANIILE UMANITARE pe care le susțin: cum te poți implica

Dăruiește Viața/Bursa de fericire 

Asociația ”Dăruiește Viața” are ca scop îmbunătățirea vieții bolnavilor de cancer din România. De-a lungul anilor, membrii echipei au reușit să strângă și să investească în spitalele din țară peste 6 milioane de euro.

Bursa de Fericire este prima platformă online de strângere de fonduri cu ajutorul căreia donațiile sunt transpuse în proiectele pentru dotarea și modernizarea centrelor oncologice din România.

Proiectul ambițios și vital pentru copiii bolnavi de cancer din România este construirea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. 

Cum puteți dona? Variantele sunt numeroase, eu folosesc SMS-ul lunar în valoare de 2 euro (mesaj la 8844 cu SPITAL) sau 4 euro (mesaj la 8864 cu SPITAL) . Companiile pot redirecționa impozitul pe venit, cei din străinatate pot face transferuri online. Toate detaliile le găsiți AICI!

Bursa de fericire

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

Așa cum scrie și pe site-ul campaniei, ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

Cum puteți dona? Pe scurt, nu trebuie decât să iei o cutie de pantofi, să cumperi niște cadouri potrivite pentru un copil care să încapă în cutie, apoi să o trimiți la una dintre locațiile ShoeBox. Toate detaliile, prezentate în mod explicit, le găsiți AICI.

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participă şi tu!

MagiCAMP/MagicHome

Prima dată am auzit despre MagiCAMP la ”România, te iubesc!”. Recunosc că am plâns pe durata întregii emisiuni. Cred că au trecut vreo trei ani de atunci, iar de fiecare dată când mai apare un reportaj despre ei, reacția este aceeași.

Ce se întâmplă la MagiCAMP? MagiCAMP încearcă să le dea înapoi copiilor din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă. Joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toata magia taberelor trecute și pregatit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate”. (Sursa, AICI)

Pe lângă tabăra MagiCAMP, mai există și proiectele:
MagicBOX
MagicTICKET
MagicSTAR

Între timp au mai apărut și MagiCALL, MagicMAKERS și Consiliere psihologică.

Cum puteți dona? Opțiunile sunt numeroase și variate: transferuri bancare, donarea de lucruri, acțiuni de voluntariat, redirecționarea impozitului pe venit. Toate informațiile le găsiți AICI.

MagicHome a picat ca un trăznet pentru mine. Tocmai mă externasem cu Ionuța de Marie Curie. Am stat două nopți pe scaun, scaunul în jurul căruia se orientează și această campanie.

Două nopți, infim pe lângă ce trebuie să suporte părinții copiilor bolnavi de cancer.

MagicHome este “o șansă reală la tratament, un refugiu care îi poate ajuta să o ia de la capăt în fiecare zi, oferindu-le condiții decente pe durata tratamentului.  Se dorește construcția unui nou centru MagicHome lângă Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni, unde pot veni părinții copiilor bolnavi de cancer, pentru a putea trăi în niște condiții normale măcar pentru câteva ore”.  Mai multe detalii despre campanie, găsiți AICI.

Cum puteți dona? Variantele sunt numeroase, eu folosesc SMS-ul lunar în valoare de 2 euro (mesaj la 8844 cu MAGIC). Companiile pot redirecționa impozitul pe venit, cei din străinatate pot face transferuri online. Toate detaliile le găsiți AICI!

SOS Satele Copiilor

“SOS Satele Copiilor România este o organizație neguvernamentală, care își desfășoară activitatea prin 3 programe la nivel național în București, Cisnădie – Sibiu și Hemeius- Bacău și are ca scop asistarea și sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă sa piardă îngrijirea familiei lor biologice”.  Toate detaliile despre cum funcționează, le găsiți AICI.

Cum puteți dona? Variantele sunt numeroase, eu donez lunar prin transfer bancar. Companiile pot redirecționa impozitul pe venit, cei din străinatate pot face transferuri online, se poate face voluntariat sau dona prin SMS. Toate detaliile le găsiți AICI!

Ideea e simplă. Donați, faceți o faptă bună! Ideal ar fi, cui trebuie. Cazuri și campanii sunt destule, eu doar v-am prezentat patru dintre ele.

O ciocolată, o vorbă bună, un cadou, niște bani, o vizită la un centru de plasament, la un spital. Oricât ar fi de mic, fiecare gest contează. Probabil și mai mult în această perioadă. Important e să-l facem!