Ce s-a intamplat prima dată când le-am făcut aerosoli copiilor

[the_ad id=”972″]
#nejucamimpreuna Nebulizatorul a devenit unul dintre prietenii copiilor mei atunci când a fost nevoie. Atât Pisoiul, cât și Ionuța sunt destul de sensibili, așa că nu puține au fost cazurile în care am folosit aparatul cu ”abuli” în funcție de tratamentul oferit de medic. Cu ajutorul lui am tratat numeroase bronșite, laringite, episoade de roșu în gât și alte afecțiuni respiratorii de care ne-am lovit în cei aproape cinci ani de când a apărut juniorul.

Așa cum spune celebra vorbă că prima dragoste nu se uită niciodată, așa a fost și în cazul primei întâlniri dintre copii și aparatul de aerosoli. Deși acțiunea a avut loc la vârste similare, experiențele au fost diferite.

Prima răceală a Pisoiului a adus muultă panică. Ce fac? Cum ajung mai repede la medic? De ce nu se vindecă mai repede? I-am dat bine siropurile? Și alte întrebări de acest gen. Lipsa de experiență și-a spus cuvântul, iar eu, deși sunt destul de liniștită, am avut ceva emoții în acele zile. În urma vizitei la medic, am primit o schemă de tratament care includea și aerosoli. Ceea ce părea simplu în teorie, avea să devină complicat în practică.

Juniorului nu i-a plăcut ideea de mască pe față. Am încercat tot felul de variante, cântecele, jocuri, show făcut de tati, nimic nu a funcționat așa cum speram. Niște lacrimi, câteva suspine și muulți pupici după au completat tratamentul inițial. După încă vreo două-trei serii, situația s-a îmbunătățit vizibil, iar testul aerosolilor a fost trecut cu brio, fără alte tertipuri.

Cu Ionuța a fost mult mai simplu. Asta și pentru că a fost mult mai receptivă la idee, adică, mai simplu spus… nu prea i-a păsat ce se întâmplă. Un factor care a contribuit semnificativ a fost și implicarea fratelui. L-am pus întâi pe el să facă aerosoli, iar ce a urmat e istorie.

– Ia uite, Ionuța! Nu se întâmplă nimic, doar niște fum. F-U-M, fum! (mă aude pe mine cum îi mai repet cuvintele pe litere micuței când mă joc cu ea 🙂 )
– Nicio problemă, să nu-ți fie teamă! Uite, îi fac și lui Fulger! (moment în care a luat masca și s-a prefăcut că i-o pune mașinii)
– Vrei să încercăm și cu Jackson Vârtej?

Probabil că ar mai fi continuat procesul cu toate cele peste 120 de mașini, așa că am intervenit. Mi-aș fi dorit să știu ce părere a avut Ionuța despre această desfășurare de forțe. Cert este că a funcționat, iar prima întâlnire cu nebulizatorul a fost una plăcută pentru toată lumea. Inclusiv pentru junior. Care nu a stat pe gânduri și a distrat-o copios pe surioară.

Un articol sustinut de VISCOFLU fiole