Cele trei întrebări pe care nu ar trebui să le pui unui cuplu

Cele trei întrebări pe care nu ar trebui să le pui unui cuplu || În ultimii șapte ani, cam de când am început să particip la discuții serioase despre relații, familie și copii, a existat un punct comun la care s-a ajuns în mod regulat. Trei întrebări clasice de care un cuplu nu scapă decât în niște condiții speciale.

  1. ”Și, când vă căsătoriți?”, ”Când venim să dansăm la nunta voastră?”, ”Cât mai așteptați până să vă luați?” și încă câteva variante pe aceeași idee. După ce prietenii din anturaj au atins vârsta potrivită (chiar, care e vârsta potrivită?!?!),  a apărut în mod obsesiv și acest subiect. Întrebarea era pe buzele tuturor: părinți, mătuși, bunici, neamuri, necunoscuți… Doamne, câte aș mai fi avut de zis dacă eu eram subiectul principal. Noroc că eu am avut alte planuri. 😀
  2. După nuntă, evident că urmează un alt clasic: ”Acum așteptăm copilul!”, ”Așteptăm invitația la botez” și alte derivate.
  3. Apoi continuarea: ”Și, când îl faceți pe al doilea?”, ”X/Y (a se citi numele primului copil) mai are nevoie de un frate/sora”, ”E mai bine cu doi”.

Nu le înțeleg. Și nici pe oamenii care pun aceste întrebări. Care e rostul lor? De ce interesează pe cineva, chiar și din familie, când și ce vrei să faci cu viața ta. A ta! Asta e ideea. A ta!

Presiunea pe care o pun uneori oamenii cu aceste subiecte, e una covârșitoare. Mai ales în cazul ultimelor două puncte, legate de copii.

E nevoie doar de câteva minute de analiză înainte. V-ați gândit că poate sunt cupluri care nu vor/nu pot să aibă copii  sau întâmpină probleme medicale? Cum credeți că se simt când lumea îi tot întreabă când/de ce? Sunt aproape sigură că nu e nicio plăcere să evite sau să ofere mereu explicații. De fapt, nici nu ar trebui. Pentru că e viața lor.

Eu am fentat cu brio cele trei puncte, când am decis la 21 de ani că ar fi mai ok să le amestec și să creez o ordine specială pentru mine. 😂 Dar tot rămân enervante, mai ales că în 2017 încă mai aud în jurul meu veșnicele întrebări.