Cu doi copii până în 27 de ani. O fi bine, o fi rău?

Pornind de la un articol publicat de Mama pentru doi despre viața cu doi copii la peste 35 de ani, dintre care unul e bebeluș, m-am gândit puțin la situația mea, adică la ce înseamnă să mă distrez cu un (aproape) școlar și ”o toddleriță” la 28 de ani. Dar înainte de toate, Doina ai scris tare drăguț despre mine! 😊

Am intrat în rândul mamelor la 22 de ani și mi-am consolidat poziția la 26 de ani. Diferența dintre ei e de patru ani și cinci luni și, în general, au fost avantaje până acum. Cât despre statutul de mamă tânără, deocamdată e bine.

Nu pot să-mi dau cu părerea despre când ar fi mai bine să dai naștere unui copil, mi se pare un subiect atât de personal, încât nu mă pot pronunța pentru altcineva. Fiecare face cum și când simte.

Sora mai mare. Mai sunt momente în care lumea nu crede că cei doi sunt ai mei, mai ales despre băiat. Nu-mi displace ideea, doar că sunt momente în care aș vrea să prezint mai multă credibilitate. 😀 Ca atunci când am fost să-l înscriu la școală pe Pisoi. S-a uitat secretara lung la mine după ce a analizat buletinul vreo câteva secunde.

Despre partea cu răbdarea nu știu ce să zic. Nu cred că are legătură neapărat cu vârsta. Cunosc mame de peste 30 de ani care sunt un monument de calmitate, în timp ce eu explodez instant. Mai ales de când sunt doi. E adevărat că sunt mai relaxată, dar nici nu cred că ține de numărul de ani.

Cu toate că nu-s deloc bătrână, ba din contră, e grav că nici pe cei 28 de ani din buletin nu îi prea simt. Încă mă minunez când realizez că totuși nu mai sunt la prima tinerețe, adică așa… pe la facultate. Eu așa am senzația câteodată! 😅 Dar e bine că mă pun la mintea copiilor. Sau nu, pentru că suntem trei copii, de fapt. Cine se mai tăvălește cu ei prin parc sau îi lasă să facă toate prostiile atâta timp cât nu se rănesc?

E bine deocamdată, nu pot să cred că Pisoiul e școlar de la toamnă, că trecem la altă etapă. De-abia aștept (sau nu 😅) să văd ce provocări mai urmează. Cât despre copii… sunt ok la orice vârstă, dacă atunci simțiți că e momentul potrivit. Nopțile nedormite sunt la fel! 😆