Cumpărături pentru bebe pe care să le faci înainte să naști

Cumpărături pentru bebe pe care să le faci înainte să naști || După experiența celor doi copii, am reușit să îmi fac o idee despre cumpărăturile pentru bebe pe care viitorii părinți ar trebui să le facă înainte de venirea pe lume a noului/noilor membrii din familie.

Lista este creată din experiența proprie și conține strict lucrurile pe care le-am considerat necesare, chiar indispensabile pentru bebeluș în primele luni de viața și chiar mai târziu.

 • Cărucior și scoică auto – Am optat pentru varianta 3 în 1, așa că am rezolvat atât problema transportului pentru plimbări, cât și pentru mașină. După prima experiență, când am comandat de pe internet un cărucior simplu, fără să testez și m-am confruntat cu tot felul de probleme, de această dată am mers prin magzine și am ales un model simplu de montat și de cărat.
 • Sistem de purtare – Intră în categoria produselor care pot fi achiziționate și după naștere, dar ideal ar fi ca înainte să faceți cercetări despre tipul de sistem de purtare care v-ar avantaja. Există magazine unde puteți să testați/probați diverse modele, iar după ce apare bebelușul să mergeți direct pentru a-l alege pe cel potrivit.
 • Pătuț, saltea, cearceaf și protecție impermeabilă – Ambii copii au dormit în pătuțul lor încă de la început, așa că am achiziționat din timp obiectele necesare. În cazul Pisoiului am avut un pătuț din lemn împrumutat, iar a doua oară am optat pentru unul din poliester, mult mai ușor de asamblat și mutat/transportat. O protecția impermeabilă de calitate e ideală și indispensabilă din punctul meu de vedere.

 • Poziționator pentru bebeluș – Intră în categoria obiectelor ”obligatoriu de achiziționat”, fiind esențial în primele luni de viață ale copilului. Asigură confortul în timpul somnului și îl împiedică să se răsucească, evitând astfel pericolul de a se sufoca. Asta nu înseamnă că se renunță la ideea de a verifica starea micuțului când se odihnește.
 • Termometru – Nu cred că este nevoie de prea multe explicații. Necesar pentru momentele în care bebelușul are temperatură.
 • Sistem de supraveghere audio/video – Perfect pentru a sta liniștiți când doarme cel mic și pentru a profita de acest timp prețios fără a face zeci de drumuri ”de verificare”.
 • Prosoape de bumbac de diferite mărimi – De la cele mari pentru baie pănă la cele micuțe necesare în diverse situații (șters pe mâini/față/corp, vărsat lapte/mâncare, pus pe umăr când țineți micuțul în brațe), prosoapele de bumbac vă salvează de la multe probleme.

 • Hăinuțe – O să primiți multe, însă câteva body-uri cu 7 capse, două-trei salopete/pantalonași/căciulițe/șosete/mănuși e bine să le aveți în casă. În funcție de anotimp, se mai adaugă o păturică și un combinezon.
 • Cădiță cu suport ergonomic – Utilizabilă încă de la prima băiță până când copilul nu mai are chef/loc să stea în ea.
 • Pamperși – După experiența avută cu primul copil, care ”nu s-a înțeles” cu pamperșii de la o celebră firmă, de această dată am început prin a cumpăra cele mai mici pachete pentru a testa cu care e compatibilă micuța, ca să nu mai avem surprize.

 • Pompă de sân – Utilă în cazul în care alăptați. La fel ca în cazul sistemului de purtare, ar fi ideal să vă informați înainte despre diversele modele aflate pe piață și să vă salvați câteva, urmând ca achiziționarea să o faceți după naștere, în funcție de necesitate. Dacă aveți probleme cu stimularea lactației, probabil ar fi indicat să cumpărați una electrică. Dacă aveți nevoie doar pentru momentele în care plecați, e suficient una manuală. Tot în această categorie trebuie incluse: unu-două biberoane, recipiente pentru stocarea laptelului, protecții și o cremă pentru sâni, cămașă/sutien/tricouri pentru alăptat.
 • Consumabile pentru bebe – O discuție cu viitorul pediatru al bebelușului ar putea să vă scutească de numeroase drumuri după naștere. Pe lângă șervețele umede, ser fiziologic și comprese sterile, vă puteți consulta cu acesta pentru achiziționarea diverselor creme/șampon/săpun, dar și a strictului necesar medicamentos.