Cumpărături pentru clasa pregătitoare: ce i-am luat Pisoiului

Nu îmi place să las lucrurile pe ultima sută de metri, motiv pentru care am început cumpărăturile pentru clasa pregătitoare de la începutul lunii august. Am avut timp să văd ofertele din majoritatea magazinelor, să profit de reduceri, fără nicio grabă.

În general, fiecare învățătoare are anumite cerințe, de aceea m-am limitat la ceea ce știam sigur că are nevoie: haine, încălțăminte, ghiozdan, penar și câteva rechizite standard, care îi vor fi necesare oricare vor fi dorințele doamnei. Pentru restul aștept prima ședință, dar oricum am redus considerabil lista de achiziții.

Pisoiul va purta un fel de uniformă la școală, subiect despre care deja am scris aici. Are nevoie de pantaloni închiși la culoare, bluze albe sau uni (albastru, gri) și o vestă standard. Cum până acum acest tip de haine nu au făcut parte din garderoba lui, am început din august să îi iau ba o pereche de pantaloni, ba o bluză pe unde găseam oferte. Ca un fel de vânătoare a fost, dar la final mă pot declara mulțumită.

Are raftul plin, eu am scăpat de alergătură, cu o sumă de bani rezonabilă folosită. Ce magazine recomand: Tex (Carrefour), LC Waikkiki, Inextenso (Auchan), pe testate. Evident, depinde și de gusturi. Aici nu sunt pretenții, deci suntem ok.

La încălțăminte a fost la fel de ușor, mai ales că nu era așa mare lipsă. Niște adidasi, o pereche de cizme pentru ploaie, niște ghete mai elegante și aia a fost. Mai vedem la iarnă.

Și la rechizite a fost destul de simplu. Am luat un ghiozdan mai micuț, un penar, acestea fiind singurele două achiziții cu personaje din desene. Am stabilit cu Pisoiul că își poate alege (cam) ce vrea, în rest vor fi la fel de bune și rechizitele normale. Pe lista de cumpărături am mai adăugat etichete, coperți, ascuțitoare, gumă, pahar pentru desen și cam atât. Aștept să văd necesarul de la învățătoare.

Care era ideea? Așa cum am scris și în articolul despre uniformă, mi se pare că ar trebui să ținem cont și de ceilalți atunci când intenționăm să le luăm copiilor cine știe ce minunății pentru școală. Alții probabil nu își permit, iar cei mici observă imediat diferențele. Îi putem răsfăța acasă cât vrem.