De ce am ales să-mi port al doilea copil

De ce am ales să-mi port al doilea copil? După mai bine de două luni de când folosesc marsupi plus, încă mă întreb cum am trăit fără un sistem de purtare la primul. Singurul lucru la care mă gândesc e că Pisoiul avea deja peste 7 kg la cinci luni, așa că nu știu cum ar fi făcut față spatele meu.

Așa cum am scris și aici, Marsupi Plus mi-a ”salvat” viața. Atașare emoțională, contactul direct, libertatea, posiblitatea de a avea grijă și de junior, de a face cumpărături în liniște, somnul sunt doar câteva dintre plusurile care vin la pachet cu un sistem de purtare.

Nu mă mai gândesc de două ori dacă să-mi fac curaj să ies sau nu din casă la plimbare, să rezolv diferite probleme. Dacă mândra e mâncată și schimbată, pot să merg aproape oriunde îmi permite situația actuală fără să-mi fac griji că plânge sau că nu pot transporta căruciorul.

Dacă prima dată nu m-a interesat subiectul, de această dată am acordat atenția cuvenită. Și am observat că, deși sursele de informare sunt nelimitate, încă sunt părinți care își poartă bebeluși în sisteme neergonomice.

Cum vă dați seama dacă un bebeluș stă corect într-un sistem de purtare:

  • coloana vertebrală se curbează în mod natural într-o poziție asemănătoare celei din uter;
  • poziția bebelușului în sistem trebuie să fie broscuță sau M ortopedic, adică genunchii să fie mai sus decât fundulețul, în așa fel încât greutatea picioarelor să fie susținută în sistemul de purtare;
  • bebelușul trebuie să stea cu fața la cel care îl poartă, iar burtica trebuie lipită de corpul adultului;
  • bebelușul are în sistem aceeași poziție ca cea din brațe;