Despre stereotipurile pentru băieți și fete sau cratița vs. mașini

Despre stereotipurile pentru băieți și fete sau cratița vs. mașini || De când l-am născut pe Pisoi, mi-am dat seama din ce în ce mai clar despre diferențele care se fac între sexe încă de mici.

Nu mi-a plăcut să-l îmbrac doar în albastru și gri, dar cu greu am găsit haine de altă culoare care să arate ok. Evident că am vizitat și raioanele pentru fete din când în când. De aceeasi problemă m-am lovit și cu Ionuța, noroc că mai aveam îmbrăcăminte de la junior.

A urmat epopeea jucăriilor. Am plecat de la ideea că Pisoiul trebuie să aibă contact cu toate tipurile de jocuri și jucării, nu doar pentru băieți. Atunci când am vrut să-i cumpăr bucătărie, cărucior și altele din aceeași categorie, nu găseam decât roz.

Le-am găsit. Unele în culori neutre, altele roz. Am primit reacții pe măsură, mai ales atunci când mister ieșea la plimbare cu căruciorul în care avea diverse păpuși. ”Ce, tu ești fetiță?”, ”Doar fetițele se joacă cu păpuși!” și altele asemănătoare. Aceeași a fost situația și când mai povesteam că Pisoiului îi place să gătească și să facă curat. Șoc! Groază! Clar va ajunge un pămpălău!

Puțini au luat în calcul varianta că va deveni un bărbat serios, care va ști să-și aprecieze viitoarea soție și să o ajute la treburile casnice, fără să i se pară sub deminitatea lui. 

Mai e și clasicul ”băieții nu plâng”. Doamne ferește să-și arate sentimentele. E atât de greșit să nu ne ascultăm copiii, să nu-i lăsăm să-și exprime sentimentele. Și asta pentru ce? Doar ca să dea bine, că așa se spune în popor? Învățați-vă copiii că nu este nimic rău în a-și arăta și a-și accepta trăirile. Asta dacă vă doriți să crească sănătos.