Electrocasnicele care îmi ușurează viața de când am copii

Suntem în secolul 21, așa că suntem norocoși că avem acces la o gamă variată de electronice și electrocasnice care ne ușurează viața, mai ales după ce apar și copiii în peisaj. După cum vă povesteam într-un articol anterior, sunt obsedată de ordine, iar apariția celor mici nu (prea) m-a vindecat.

E greu de gestionat nouțiunea de curățenie cu ei în preajmă, dar nu mă las. Efectiv nu pot funcționa dacă situația nu e sub control din acest punct de vedere. Să nu vă gândiți că totul lucește în casă, dar dacă lucrurile nu sunt aranjate, hainele nu sunt puse la locul lor, sunt frimituri pe jos, nu le las așa.

Pentru a-mi ușura munca, am început să mă împrietenesc cu diferite electrocasnice. Mai sunt câteva pe lista de achiziții, dar deocamdată mă declar mulțumită cu cele pe care le am și pe care vreau să le laud în acest articol. Practic au devenit my BFF! 😄

Despre mașina de spălat, frigider, aragaz și aspiratorul clasic nu vă zic prea multe. Le știți, probabil le și aveți pe toate, vin la pachet cu ideea de a trăi decent într-o casă. Fierul de calcat am observat că e opțional, dar eu nu aș putea fără el. Nu-mi place să calc, dar nici nu las rufele așa. Altfel, știu persoane care nu au așa ceva și trăiesc liniștite, fără emoții.

De câțiva ani m-am împrietenit cu aparatul de făcut cafea. Prefer oricând cafeaua făcută la ibric, dar câteodată mi-e lene sau nu am timp să păzesc aragazul, așa că apelez la el. Pe lista electrocasnicelor din bucătărie am adăugat rând pe rând un blender, un aparat de făcut sendvișuri, unul pentru waffe, un storcător de citrice și o râșnită (o folosesc pentru semințe). Nu sunt niște achiziții wow, dar pentru cineva care ar prefera să facă aproape orice doar să nu intre în bucătărie, e un lucru măreț.

Top trei al electrocasnicelor pe care le ador (nu râdeți, da? 😄) este format, în ordine aleatorie, din uscătorul de rufe, aspiratorul vertical și mopul electric cu aburi. Despre primul am scris aici și îmi mențin părerea, ba chiar o susțin cu tărie. Celelalte două ar merita câte o statuie fiecare. Le folosesc zilnic, de fapt de mai multe ori pe zi. Aspiratorul e fără fir, iar asta îl face și ”mai” minunat, iar mopul mă scutește de a căra găleata, a curăța cârpa etc.

Visez la o mașină de spălat vase, iar pe lista scurtă ar mai fi o mașinărie inteligentă care pregătește mâncarea, multicooker, slowcooker sau cum le mai zice.