Femeie, înainte de mamă

Femeie, înainte de mamă || Pornesc din start prin a vă spune că nu sunt nici Miss Universe, nici Jennifer Lopez, dar asta oricum contează mai puțin. De fapt, nu ar trebui să conteze deloc.

Din păcate, încă trăim într-o societate care se leagă de stereotipuri. Fie ai 90-60-90, vreo 2 kg de botox și câteva operații estetice, fie nu exiști. Iar când o femeie devine mamă, totul s-a terminat. Trebuie să stea acasă, să aibă grijă de copii, să-și aștepte soțul cu mâncare caldă, să spele, să calce, să…, să…!

Chiar dacă situația s-a mai îmbunătățit în ultimii ani, încă mai e mult de lucru în acest sens. După ce l-am născut pe Pisoi, nu prea am acordat o atenție sporită părții estetice decât în limitele normale. Între timp m-am mai schimbat, iar acum mă ocup mai mult de mine. Ceea ce stârnește numeroase controverse. Nu le exemplific, că nu are rost, dar ideea e că am fost ”certată” că-mi las copiii și merg la salon. Ceea ce e atât de greșit ca idee!

Orice mamă e femeie înainte de toate. Și are nevoie de timp pentru ea. Mai mult ca oricând după ce naște. Și cu atât mai puțin ar trebui să fie blamată.

Nu, nu își neglijează copiii dacă îi lasă o oră acasă cu altcineva. Ba chiar o ajută să se relaxeze și să se întoarcă cu mai multă energie și o stare de bine. Ceea ce ar trebui să simtă toate femeile.