Fondul clasei, unul dintre cele mai dezbătute subiecte școlare

Încă dinaintea dacilor și romanilor, fondul clasei a fost probabil cel mai controversat subiect de la începutul, din timpul și de la sfârșitul anului școlar.

Legea și teoria spun că este ilegal să se strângă bani la nivelul clasei, motiv pentru care discuțiile din jurul acestui subiect nu se sfârșesc niciodată.

Cu câți părinți am vorbit, tot atâtea variante am auzit, una mai fantasmagorică decât alta. De la 200 de lei/copil (să fie!?!!) până la elevi tratați diferit pentru că părinții lor nu au cotizat cât trebuie, poveștile au fost în mare parte de groază.

Pornind de la aceste informații, m-am dus la ședință pregătită să aflu cum ar trebui să îmi las și sufletul acolo pe post de garanție. Nu sunt împotriva idei de a acțiziționa lucruri pentru clasă, necesare copiilor, atâta timp cât cerințele sunt în limitele normalului. Dar cum auzisem că au fost părinți care au cumpărat nu știu ce draperii și dulapuri extraterestre… așteptările au fost setate foarte jos.

Pe scurt, la Pisoi în clasă nu există fondul clasei. Nu tu becuri inteligente, nu tu pixuri care scriu singure sau cine știe ce alte minunății. Singurul lucru pentru care am căzut de acord a fost achiziționarea unei imprimante pentru eficientizarea muncii învățătoarei, dar și a noastră. În rest nimic, nici un leuț în plus în afară de manuale și rechizite.

Și nici nu am simțit că va urma vreun fiasco în următoarele luni. Sigur vor mai exista diverse achiziții, într-o linie decentă.