Gaudeamus 2019: cu ce cărți (pentru copii) am plecat acasă

După experiența nu neapărat plăcută din anii trecuți, am hotărât că cel mai bine este să merg la tărgul de carte Gaudeamus încă din ziua deschiderii, când este liber și aerisit. Am lăsat copiii acasă, am pornit de dimineață la drum și așa m-am putut plimba liniștită pe la toate standurile. Am intrat în jur de ora 11 în pavilionul de la Romexpo și am mai ieșit după ora 14, deci experiența a fost tare plăcută.

Nu am plecat cu vreo listă pregătită de acasă, nici nu aveam de gând să cumpăr foarte multe cărți, dar e ok… am ajuns la domiciliu cu trei plase pline și o cutie cu un puzzle de 130 cm. 😄 Asta e, când vine vorba de cărți, nu mă pot abține. Mereu mai e loc de încă una sau două sau zece. Dacă jefuiam o bancă sau câștigam la loto, achizițiile ar fi fost și mai mari, așa că m-am mulțumit cu următoarele cărți.

Scriere. Semne grafice și scrierea literelor de mână (editura Gama) și Învăț să citesc! Fata babei și fata moșneagului, nivelul 0 (editura Gama) – Mai sunt câteva luni până Pisoiul merge la școală, iar eu încerc să-l introduc în noul univers în care urmează să pășească. Nu ne stresăm, nu ne forțăm, lucrăm din când în când, fără presiune. Îi place să învețe lucruri noi, de aceea profit de ocaziile pe care mi le oferă.

Animale fantastice și unde le poți găsi, carte de colorat (editura Grupul Editorial Art) – Cadou pentru cel mai mare fan în viață al universului Harry Potter și prietenii.

Minunea (editura Arthur) – Cadou pentru niște copii pasionați de citit. Povestea mi se pare atât de frumoasă și plină de învățăminte, iar eu sper că le va oferi și câteva lecții de viață.

Băiețelul cu aripă de fluture (editura Didactica Publishing House) și Te iubesc, orice-ai face! (editura Didactica Publishing House) – Sunt două dintre poveștile pe care îmi doream să le descopăr cu copiii. Am citit atât de multe păreri bune despre ele, iar acum nu rămâne decât să ne bucurăm și noi de ele.

Emoțiile de la teorie la poezie (editura Didactica Publishing House) – Am răsfoit-o puțin la stand și mi s-a părut interesantă abordarea propusă. Exprimarea emoțiilor reprezintă un subiect delicat, iar Pisoiul a ajuns la vârsta la care are nevoie de ajutor în acest sens.

Incredibilii 2 (editura Litera Mică), Aventurile lui Tom Sawyer (editura Flamingo), Două povești minunate: Rapunzel și Rățușca cea urâtă (Flamingo), Crăciunul hăinuțelor (editura Didactica Publishing House) – Aici m-am ghidat după niște idei fixe: ce povești nu avem, ilustrații drăguțe, text plăcut și ușor de înțeles.

Puzzle Corpul Uman, 200 de piese + 10 piese supradimensionate și o carte cu 32 de pagini (editura Didactica Publishing House) – E un puzzle de 130 cm, deci dimensiunea reală a unui copil, cu o grafică atractivă. Mi se pare o metodă alternativă interesantă pentru a învăța lucruri noi despre corpul uman, mai ales că Pisoiul e pasionat de puzzle.