Haine pentru copii. De unde cumpăr îmbrăcăminte micuților

Achiziționare de haine pentru copii reprezintă o adevărată provocare pentru părinți. Dacă ne gândim că în primul an de zile, micuții cresc văzând cu ochii, e de la sine înțeles de ce ar fi indicat ca investițiile pentru îmbrăcăminte să fie făcute cât mai chibzuit.

Cu Pisoiul a fost destul de simplu, deoarece am primit foarte multe hănuițe de la verișorii lui. Așa că în cazul lui nu mi-a rămas decât să-i achiziționez diverse obiecte vestimentare ”de oraș” sau de care avea nevoie urgent. Încă mai trăiește cu îmbrăcămintea de la rude și credeți-mă, nu e nicio dramă! 😉

În cazul Ionuței situația a fost un pic mai dificilă. Am primit de la apropiați și am triat tot ce era purtabil de la junior, doar că ea e muuuult mai micuță decât el și nici la anotimpuri nu se coordonează. Așa că pentru ea am ajuns în magazine mult mai des.

De ce aspecte țin cont atunci când cumpăr haine pentru copii: 

  • să fie confecționate din materiale cât mai bune: bumbac, lână etc.;
  • să fie practice și ușor de îmbrăcat;
  • să fie cât se poate de colorate și cu imprimeuri haioase;
  • raportul calitate-preț să fie rezonabil;

Cu mici excepții, am fost și sunt cumpătată când achiziționez îmbrăcăminte pentru micuți. Puține au fost hăinuțele pe care nu au apucat să le îmbrace pentru că le-au rămas mici. De fiecare dată m-am gândit dacă le sunt utile, cam cât timp le pot îmbrăca și unde.

De unde le cumpăr haine copiilor: 

  • TEX (Carrefour) + In extensov (Auchan) – Body-uri, salopete, pantalonași, bluzițe și chiar geci. De fiecare dată am luat hăinuțe de la ei. Bumbacul este de calitate, culorile drăguțe, iar calitatea și-au demonstrat-o în timp fără nicio emoție. Plus că prețurile sunt decente.
  • Lidl – Urmăresc campaniile lor, pentru că mă interesează când intră hăinuțele în ofertă. Calitatea este excelentă, iar pentru joacă/grădiniță sunt perfecte.
  • Pepco – Hainele de la ei sunt ieftine. Și totuși calitatea lor e decentă, plus că sunt foarte vesele la imprimeuri. Pentru grădinișă, tenis, parc, bunici, își fac treaba foarte bine, iar Ionuței i-am luat niște rochițe atât de drăgălașe.
  • H&M + C&A + LC Waikiki – Fac parte din categoria profi, au haine din bumbac,  din lână. Oferta e variată, prețurile decente, iar atunci când sunt reduceri, chiar devin super atractive.
  • Mai trec pe listă Zara și Next, însă de la ei încă nu cumpăr constant. Da, calitatea hainelor este foarte bună, însă pentru moment nu mi se pare că rentează, ținând cont că Pisoiul crește de la un sezon la altul, iar despre Ionuța nici nu mai zic.