Internare la spitalul de pediatrie Grigore Alexandrescu: plusuri și minusuri

În ultimele nouă luni am bifat trei internări, două în spitale de stat și una într-un spital privat. Despre primele două experiențe am scris aici câteva impresii, așa că acum a venit rândul pentru informarea în urma celei de-a treia întâmplări.

Încă umblăm pe la doctori cu Ionuța, încă nu avem un diagnostic complet și o rezolvare a tuturor problemelor, așa că am ajuns să bifăm nouă zile internate la Grigore Alexandrescu, pediatrie 2, secția de gastroenterologie. Ceea ce urmează este prezentarea condițiilor de acolo, fără precizări despre medici sau tratamente. Despre aceste aspecte, într-un articol viitor când sper că vom avea o finalitate a cazului.

Amenajament: Secția se află la etajul unu al uneia dintre clădirile noi din spital. Are nouă saloane, delimitate cât se poate de bine între cei cu boli contagioase și cei cu afecțiuni cronice. Din câte am observat sunt maxim patru paturi într-un salon, fie de adult (în care dorm însoțitorul și copilul), fie de bebeluș. Noi am fost internate într-un salon cu două paturi, chiuvetă și cădiță, baia fiind pe hol. Unele saloane au baie proprie, frigider și TV.

Igienă și curățenie: Raportat la ceea ce am văzut prin alte spitale, la acest capitol secția are un plus. Mobilierul este destul de nou și îngrijit, cearceafurile arată ok, curățenie se face în fiecare dimineață, iar când am avut probleme în acest sens, am fost ajutată fără comentarii răutăcioase.

Mâncarea pentru însoțitori: Există trei mese și gustări la cantina clădirii. Inițial am zis că nu mă duc, dar până la urmă am fost de câteva ori, iar preparatele au fost decente. Nu vă gândiți la cine știe ce minuni, dar totuși nu mă pot plânge. În rest, mâncare adusă de acasă plus ronțăieli de la automate. Într-o zi am făcut comandă, poți mânca ce ai tu la cantină.

Asistente și infirmiere: Foarte ok, fără probleme de comunicare, veneau să ajute ori de câte ori era nevoie, mi-au răspuns la întrebări fără ochi dați peste cap. Și da, au făcut asta și fără să le dau bani. Deci se poate!

Program de vizită: Între 15 și 17, fără acces pe secție. Ceea ce până la urmă mi se pare normal! Însoțitorii pot face schimb, mai ales când e vorba despre internare de lungă durată.