Jucăria preferată a Ionuței este…

Am păstrat de la Pisoi majoritatea jucăriilor și cărților care se mai aflau în stare bună, așa că acum Ionuța se poate bucura de ele în voie, iar bugetul nostru răsuflă ușurat din acest punct de vedere.

În prezent, mândra are trei cutii pline cu tot felul de zornăitori, maimuțoi care luminează, jucării care scot tot felul de sunete și alte minunății de genul. Nu cred că mai are rost să vă zic că juniorul a devenit brusc interesat de ele, dar asta e altă poveste.

Spre bucuria noastră, Ionuța își face de lucru cu ele, o mai ajută și fratele ei, o antrenăm și noi, deci se poate considera un succes.

Cu toate acestea, jucăria preferată a Ionuței este… orice ambalaj de la șervețele umede. Ca să o schimb sau să le folosesc, trebuie să mă pregătesc temeinic, pentru că imediat atentează la ele. Sare spre ambalaj precum face Pisoiul când vede mașinile din Cars.

Am încercat să o păcălesc cu alte obiecte care foșnesc, seamănă cât de cât cu ambalajele, dar nu… nimic nu a funcționat. Pur și simplu are o fixație pentru ele și atât. Dacă a prins un pachet în mână, trebuie să mă lupt precum Jackie Chan ca să am vreo șansă pentru a-l recupera. Oricum se lasă cu multă jale. 😀

Cu juniorul nu am avut această problemă în perioada de bebelușie și a fost bine. Cunosc câteva cazuri de copii care au făcut pasiune pentru un anumit lucru, iar părinții fie au fost nevoiți să facă rezerve, fie au trecut prin adevărate drame când respectivul obiect s-a pierdut/deteriorat.

Acum băiatul ține foarte mult la colecția Cars și cu greu împarte mașinile cu altcineva, așa că va fi interesant când micuța va începe să umble prin casă. Pare dispus să-i lase orice jucărie până la un punct, adică ”iubitele” lui mașini.