Jucării care au rămas de interes și după 4 ani

Fiecare copil descoperă diferite jocuri și jucării pe măsură ce crește, iar pasiunile se schimbă constant, în funcție de vârstă și activitățile la care a fost expus.

Mașinuțele din Cars – Așa cum povesteam într-un post anterior, colecția Cars reprezintă marea pasiune a juniorului. Nu se plictisește niciodată de ele, nu încetează să mă uimească cu scenariile pe care le creează și cu felul în care reușește să le combine cu alte jucării. Tind să cred că și la nuntă va avea această tematică.

Trenurile din Thomas & friends – Sau prima ”dragoste” a micuțului. Le-a descoperit după ce a văzut câteva filmulețe cu aceste personaje. Împreună cu circuitele de la Ikea reprezintă o alternativă perfectă de a petrece câteva zeci de minute la joacă. Care încă este valabilă și acum, după patru ani.

Puzzle – A început cu cele de potrivit diverse forme/animale/obiecte la locul lor, iar acum deja le folosește pe cele cu 15 – 30 de piese. Ajută la dezvoltarea motricității, imaginației și a inteligenței. Are perioade în care se joacă zilnic, câte 30 – 40 de minute fără să se miște de la masă.


Lego DUPLO – Probabil că sunt puțini copii cărora să nu le placă să se joace cu lego. Poate fi utilizat de la o vârstă destul de mică, iar posibilitățile de a construi și a crea povești sunt nelimitate. Încă a rămas la stadiul DUPLO, pentru că în cazul lui pasiunea nu este atât de mare ca în alte cazuri. Totuși sunt zile în care doar cuburile de la lego vede în fața ochilor.

Plastilina – Una dintre cele mai apreciate descoperiri, încă de pe la 2 ani. Stocul se reface constant, pentru că plastilina din fiecare cutie se transformă în flori, mașini, copaci, căsuțe și alte minunății creative.

Bancul de scule – Testat de câteva ori în diverse locații, acum are loc de cinste în cameră, iar de fiecare dată când trebuie reparat ceva prin casă, există un ajutor de meșter pregătit să intervină.

Bucătăria – Când nu este folosită pentru scopul principal, bucătăria mai este folosită și pe post de garaj pentru mașini. V-am spus că sunt peste tot, da? 🙂 Deși a trecut mai bine de un an de când o are, a rămas una dintre piesele de rezistență. Fie că ne gatește, fie că e inclusă în scenariul pentru ”Cars”, aproape zilnic petrece câteva zeci de minute în “colțul gastronomic”.