La patru ani și jumătate

Am stat aseară lângă patul tău și te-am mângâiat până ai adormit. Nu mai făcusem asta de ceva vreme și îmi era dor. M-ai rugat să nu plec, așa că am rămas lângă tine, iar apoi ți-am scris asta, urmărindu-ți chipul angelic.

Ai crescut. Nici măcar nu știu când a trecut timpul atât de repede. Parcă ieri învățai să mergi, iar acum deja te îmbraci singur. Doar când vrei, dar asta e altă problemă. ?

Ești vesel și capricios, amuzant și încăpățânat, inteligent și neastâmpărat. Reușești să ne uimești de câteva ori pe zi cu replicile tale sau să ne pui în dificultate cu câte o întrebare capcană. Ne impresionezi cu grija pe care i-o porți surioarei tale și cu faptul că încerci să ne ajuți. Chiar dacă asta înseamnă că ai vrea să-i dai niște ciorbă dacă îi e foame. ? E bine că totuși ne întrebi înainte!

Îți plac mașinile, mai ales cele din Cars. Ai o colecție impresionantă, iar în fiecare zi creezi adevărate povești cu ele. Asculți povești seara, înainte de culcare, iar cărțile tale preferate sunt cele cu… Fulger McQueen. Din când în când le mai dai o șansă și celorlalte cărți, iar mai nou te pasionează Dicționarul Explicativ al Limbii Române.

Inventezi povești cum numai un copil cu o imaginație bogată o poate face, iar asta mă bucură enorm. Ai zile în care ne întrebăm de unde ai atâta energie, iar din când în când ne rugăm (în liniște) să iei o pauză de la vorbit. Ăsta e adevărul, nu trebuie să te superi! ?

Ne testezi răbdarea din când în când, câteodată ne-am dori să fii mai ascultător, dar e ok. Nimeni nu e perfect.

Aș mai avea de scris multe, dar dormi atât de frumos. Iar mie îmi era dor să te privesc!