Lucruri de care am ținut cont atunci când am ales nebulizatorul

[the_ad id=”972″]
#nejucamimpreuna Apariția copiilor reprezintă împlinirea sufletească pentru proaspeții părinți, iar schimbările care se produc în viața lor sunt majore. Fiecare dintre noi ne dorim ce este mai bine pentru micuți, motiv pentru care ne pregătim ca atare și facem sacrificiile de care e nevoie. Unul dintre aceste aspecte se referă la achizițiile necesare pentru noul membru al familiei.

Înainte să se nască Pisoiul am pregătit o listă cu ce ar trebui să cumpăr, iar printre obiectele esențiale de care mi-au spus cunoscuții, dar și viitorul pediatru al juniorului a fost nebulizator sau clasic, aparatul de aerosoli.

Inițial nu prea am înțeles de ce insistă toată lumea în acest sens, însă timpul mi-a demonstrat cât de util este atât pentru Pisoi, cât și pentru Ionuța.

Nu a fost nevoie decât de câteva luni ca cei doi să răcească. Nu foarte grav, dar suficient cât să fie necesar să le fac aerosoli cu diferite medicamente prescrise de medic. Dacă stau să mă gândesc, de-a lungul celor aproape cinci ani de când am copii, nebulizatorul m-a scăpat de foarte multe probleme și a ajutat la ameliorarea și vindecarea diverselor bronșite, laringite și alte boli respiratorii. Medicul pediatru al micuților a observat că amândoi răspund bine la acest tip de tratament, așa că a apelat la medicația prin intermediul aerosolilor când a fost cazul.

Nebulizatorul s-a dovedit a fi una dintre cele mai utile investiții. Pentru cine va dori să achiziționeze un astfel de aparat, vă prezint câteva lucruri de care am ținut cont atunci când l-am achiziționat pe al nostru după o analiză îndelungată.

Zgomotul: Este important ca micuțul să nu se sperie pe durata tratamentului. Noutatea acțiunii e suficientă, de aceea e important să nu mai apară și alți factori perturbatori pentru copil.

Firma care produce aparatul: Un aspect important pe care l-am avut în vedere a fost legat de marca produsului. M-am orientat spre firmele consacrate care produc aparatură medicală pentru a putea avea acces mai ușor la reparații, piese de schimb și ce ar mai putea fi necesar.

Mărimea rezervorului unde se pune soluția: Recunosc că nu mă gândisem la asta, însă medicul pediatru mi-a spus să am în vedere acest lucru. De ce? Dacă inițial, atunci când sunt bebeluși, cantitatea de medicament este una destul de mică, pe măsură ce cresc, se mărește și aceasta.

Întreținerea aparatului: Timpul și rapiditatea cu care curăț nebulizatorul sunt esențiale, precum și piesele pe care trebuie să le desfac/asamblez după fiecare utilizare. Mi-am dorit să fie cât mai puține și cât mai ușor de folosit.

Cu aceste idei în minte am achiziționat aparatul de aerosoli care ne scapă și astăzi de probleme.

După a început să vorbească, Pisoiul mă întreba constant când mai ”facem abuli”. Discuțiile erau destul de amuzante, iar eu eram mulțumită că nu respingea acțiunea atunci când era necesară. Bine, trebuie să recunosc că a durat câteva zile până am înțeles ce vrea să mă întrebe.

-Abuli! Când mai facem abuli?
-Abuli? Adică să gătim? (?!? Mai rar spre deloc stau în bucătărie, deci dilemă totală)
-Nu, nu, nu! Abuli, mulți abuli! La față!

De-abia așa mi-am dat seama despre ce e vorba. A trecut ceva timp de atunci, iar aparatul de aerosoli încă e prietenul nostru. Pe Ionuța încă încerc să o obișnuiesc cu el, nu pare prea încântată deocamdată. Nu-mi rămâne decât să aștept să văd ce nume îi dă.

Un articol sustinut de VISCOFLU fiole