Lucruri de care țin cont înainte să plec în vacanță cu copiii

Vacanța de vară se apropie cu pași rapizi, așa că majoritatea dintre noi încep deja să se gândească la concediu, la zilele libere pe care le vor petrece cu familia în diverse locații impresionante.

Să plecați la drum cu unul sau mai mulți copii reprezintă o adevărată provocare, chiar și atunci când deja se presupune că ați acumulat ceva experiență în acest sens. Pentru părinții cu vechime, vacanțele nu mai sunt atât de palpitante, deja există un istoric, iar lucrurile par să se aranjeze mai ușor.

Însă ce faceți dacă sunteți novici în ale plecatului în vacanță cu copiii? Ideal ar fi să nu intrați în panică. Știu, ușor de zis, greu de făcut! 🙂 Dacă vă aflați în această categorie, iată câteva lucruri care v-ar putea ajuta înainte de a porni în aventură.

● În funcție de vârsta copilului/copiilor, alegeți o destinație de vacanță care să fie atractivă pentru ei, în care să aveți acces ușor la facilitățile de bază (spital, gară/aeroport etc).
● Gândiți-vă la conditțiile pe care vi le doriți de la locul de cazare și căutați din timp. Acum nu mai este vorba doar despre voi, important este să fie ok pentru cei mici.
● Stabiliți un program pentru fiecare zi de vacanță. Nu este obligatoriu să-l respectați la minut, dar se știe că organizarea este cheia pentru mai multă liniște. Plus că veți fi siguri că nu ratați obiectivele pe care vi le-ați stabilit.
● Începeți să faceți o listă pentru bagaje. Așa veți putea observa și analiza, în așa fel încât la final să plecați doar cu ce aveți nevoie, nu cu jumătate din casă. Și așa nici nu veți uita obiecte esențiale. Nu cred că e o idee bună să plecați fără păturica preferată, nu-i așa? Am nevoie de energie si in general imi place sa beau suc. Santal NFC poate reprezenta o soluție atunci cand nu poti lua storcatorul cu tine. Incercam sa nu luam multe bagaje cu noi, sa ne miscam mai usor prin vacante, E greu, dar incercam. 🙂 Santal ne spune ca este un suc din fructe proaspăt stoarse (adică nu concentrat).
● Informați-vă din timp despre restaurante, schimb valutar (dacă este cazul), numere de urgență, programe ale obiectivelor turistice pe care vreți să le vizitați, variante de transport.
● Dacă aveți bebeluș, asigurați-vă că aveți o rezervă/alternativă de mâncare pentru cel mic. Voi vă veți descurca dacă apare vreo problemă, dar pentru copilaș e un pic mai dificil de gestionat o asemenea situație.
● Dacă plecați în străinătate, ar fi indicat să faceți copii xerox după actele importante, pe care să le păstrați într-un loc separat de cele originale. În plus, păstrați fotografii ale lor salvate pe telefon.
● Vorbiți cu copilul despre vacanța care urmează. Este important să știe detalii despre drum, ce urmează să faceți, unde veți sta. Va fi de folos, iar cooperarea va fi mai bună, atâta timp cât este pregătit.
● Nu uitați să puneți în bagaj și o trusă de prim ajutor. Ca să fiți siguri că nu ratați nimic, ar fi bine să faceți înainte o vizită la medicul de familie.
● Nu plecați cu așteptări prea mari, mai ales dacă e prima vacanță cu copilul. Va fi din ce în ce mai simplu odată cu trecerea timpului, însă stresul de la început nu poate fi înlăturat. Ci doar ținut sub control.

De ce mai aveți nevoie în vacanță? De muultă energie. Nu vreți să rămâneți fără puteri în mijlocul distracției, nu-i așa? Dacă nu vreți să ratați vreun moment din călătorie, puteți să apelați la Santal NFC, sucul din fructe proaspăt stoarse, pe care îl puteți lua oriunde cu voi. Vreți să fie rece și bun, în orice moment al zilei? Intrați în aplicația Santal NFC și puteți câștiga un rucsac prevăzut cu un buzunar termoizolant, special făcut pentru a putea avea oricând la îndemână sucul rece.

Articolul este susținut de Santal.

*Santal ne spune ca NFC este un suc de mere sau portocale, obținut din fructe proaspăt stoarse. Adică nu din concentrat (NFC = not from concentrate). Santal organizează în această perioadă un concurs cu premii. Puteți să aveți și voi câteva cutii de Santal NFC la rece în rucsacul de vacanță, dacă participați la concursul de pe pagina lor de Facebook.. Un rucsac prevăzut cu un buzunar termoizolant, special făcut pentru a putea avea oricând la îndemână sucul rece.

Câștigătorii aleși prin tragere la sorți se vor bucura de un rucsac prevăzut cu un buzunar termoizolant, special făcut pentru a putea avea oricând la îndemână un Santal NFC.

Merit ce-i mai bun!