Lucruri inutile pentru bebeluși: ce să nu cumperi în primul an

Lucruri inutile pentru bebeluși: ce să nu cumperi în primul an || Părinții au tendința să cumpere orice pentru micuț, însă câteva obiecte ar trebui excluse din start de le lista de achiziții, utilitatea lor fiind aproape inexistentă.

După ce am prezentat o listă cu ce e necesar pentru bebeluș, a venit rândul listei cu lucrurile inutile, cel puțin din punctul meu de vedere, după experiența a peste 4 ani.

  • Termometru pentru apă – Este de înțeles că vreți să vă asigurați că totul e ok pentru copiii voștri, dar sunt de părere că pregătirea apei la o temperatură optimă nu e atât de dificil de realizat încât să fie nevoie de termometru.
  • Premergător – Acțiunea de a merge singur a bebelușului ar trebui să se întâmple în mod natural. În plus, specialiștii nu recomandă utilizarea acestui obiect deoarece creează probleme în dezvoltarea corectă a musculaturii.
  • Ham – Nici nu cred că mai este nevoie să explic în acest caz. Parcă aș ieși cu câinele la plimbare, așa mi se pare. Știu, ai control asupra copilului, să nu cadă, să nu…, să nu…, dar tot odios mi se pare.
  • Încălțăminte – Bebelușii nu merg. Da, pantofiorii arată foarte bine și sunt super drăguți, dar probabil că nu îi veți folosi mai mult de o lună, ținând cont de rapiditatea cu care cresc nou-născuții. Plus că nici nu sunt prea ușor de încălțat și costă foarte mult.
  • Haine/body-uri care se îmbracă pe cap – Dacă nu ați încercat până acum să îmbrăcați un nou-născut, vă pot spune că e foooarte complicat. Să-i pui un body pe cap reprezintă o adevărată provocare, iar procesul nu e comod nici pentru părinți, nici pentru copil. Până pe la 6 luni există varianta body-urilor cu șapte capse și a salopetelor care se închid în față.
  • Balansoar/leagăn electric – Puțini sunt părinții pe care i-am auzit să-l considere o achiziție reușită, deoarece copiii nu stau mai mult de 15-20 de minute. Există și excepții, dar e riscant, mai ales că prețul unui asemenea produs este destul de mare. Dacă totuși vreți să luați, poate aveți cum să testați unul înainte pentru câteva zile, să vă asigurați că merită investiția.
  • Seturi de lenjerie pentru pătuț – Nu veți avea timp/chef să le schimbați de fiecare dată când se întâmplă câte un ”accident”. Și credeți-mă, se întâmplă multe. Plus că pot deveni periculoase pentru bebeluș. Niște cearceafuri de bumbac cu elastic sunt minunate și practice.
  • Masa de înfășat – Ar putea fi utilă în primele două-trei luni, dar apoi devine periculoasă, ținând cont că bebelușii sunt din ce în ce mai activi. Puteți să-i schimbați pe pat încă din prima zi. Nu e nevoie decât de o protecție impermeabilă pentru saltea și prosoape de bumbac pe care să le puneți pe cearceaf.