Lucruri pe care ar fi indicat să le faci înainte să rămâi însărcinată

Aducerea pe lume a unui copil reprezintă o adevărată provocare, încă dinainte de concepere. Pentru a vă asigura că faceți totul așa cum trebuie, ar fi indicat ca înaintea de a trece la acțiune, să țineți cont și să faceți câteva lucruri.

  • Mergeți la un control ginecologic – Presupunându-se că deja aveți un medic al vostru, vizitați-l înainte. Așa veți fi sigură că totul e ok, plus că ar putea să vă sugereze și un set de analize pe care să-l faceți inainte, pentru a preveni diverse probleme. Cât despre analize, nu excludeți ideea de a-l implica în plan și pe viitorul tată.
  • Mergeți la un control stomatologic – Studiile arată că există o legăture între problemele orale și cele din sarcină, precum nașterea prematură sau aducerea pe lume a unor copii subponderali. De aceea ar fi bine să vă vizitați dentistul înainte și să vedeți dacă e ceva de făcut.
  • Renunță la fumat și la alcool – Cele două vicii sunt dăunătoare în sarcină și pot afecta fătul, plus că pot influența și rapiditatea cu care veți obține ”două liniuțe”.
  • Reduceți consumul de cafea – O cantitate mai mare de una – două căni de cafea pe zi diminuează șansele de a rămâne însărcinate. O alternativă care ar putea fi utilă în această perioadă este cafeaua decofeinizată.
  • Mâncați cât mai echilibrat – Este momentul ideal să renunțați la junk food și la alte alimente despre care știți că nu sunt ok. Înlocuiți-le cu fructe, legume, cereale integrale.
  • Renunțați la kilogramele în plus – Toate știm ce se întâmplă pe parcursul sarcinii, iar greutatea suplimentară poate crea probleme precum tensiunea arterială sau diabetul gestațional. Dacă considerați că e cazul să treceți pe la sală, nu ezitați.