“Mami, te-au răpit extratereștrii?”. De ce a ajuns Pisoiul să mă întrebe așa ceva

De câteva luni, am hotărât că este momentul ca atât Pisoiul, cât și adulții din familie au nevoie de o schimbare în ceea ce privește alimentația. Nu făceam excese înainte, dar nici nu eram foarte atenți la ceea ce consumam.

Am renunțat la dulciurile din comerț, am pus accent mai mult pe fructe și legume, pe gustări preparate în casă. Am făcut tot posibilul să îi explic juniorului de ce am adus toate aceste modificări în stilul nostru de viață, iar pentru moment pare că funcționează.

A fost relativ ușor până la un punct, sucurile. Era obișnuit cu un anumit tip, însă acesta a dispărut din noua schemă. Am încercat diverse variante homemade, dar nu prea am avut succes. Așa că am încercat să găsesc o alternativă cât mai ok, care să se încadreze în ansamblul noii misiuni. Știu, apa e ideală, dar câți copii beau doar apă? Înțeleg ideea de sănătos, dar numi plac extremele.

Cum am reușit să gestionez această problemă? Cu Santal NFC! Santal ne spune ca este un suc făcut din fructe proaspăt stoarse (adică nu din concentrat). Fructele sunt stoarse, sucul este pus într-un recipient de mari dimensiuni, transportat la fabrica si pus direct în cutii aseptice.

Acum îmi e mai simplu să gestionez această problemă, mai ales când mergem în parc sau la tenis, iar tentația e mare. De obicei, iau SANTALUL la mine, din precauție. Nu se știe când îl apucă pofta pe junior. Așa evit diverse discuții și am siguranța a ceea ce îi ofer.
Pisoiul a înțeles care este situația, nu exagerează cu cerințele, motiv pentru care mă pot declara mulțumită. Plus că #SantalNFC reprezinta o alternativă bună atunci când nu am fructe în casă sau nu am timp suficient să-i pregătesc vreun suc.

Deși poate părea dificil să determini un copil să renunțe la anumite obiceiuri nepotrivite, până la urmă, cu multă perseverență și argumente logice cei mici vor înțelege.

Ce mai funcționează?
Puterea exemplului! Degeaba avem pretenții de la cei mici, dacă noi le arătăm altceva. Și acum, ca să vă amuz puțin, trebuie să vă spun la ce concluzie a ajuns Pisoiul după ce i-am tot explicat în ultima perioadă de ce e important să avem grijă de noi și să fim atenți la ceea ce consumăm: “Mami, când te-au răpit extratereștrii? Într-o noapte sau când eram la grădi?”. 😀

Cu sau fără extratereștrii, e important că a înțeles ideea principală și că pare dornic să mă asculte și să se implice în acest “proiect”.

Merit ce-i mai bun!!

Un articol sustinut de Santal