Marsupi Plus: sistemul de purtare care mi-a salvat ”viața”

De când am achiziționat sistemul de purtare Marsupi Plus, existența mi s-a îmbunătățit considerabil, aș putea spune chiar radical.

La primul copil, am sărit peste faza cu babywearing din mai multe motive. Nu mă informasem prea bine despre opțiunile pe care le aveam, iar când am luat în calcul această variantă, Pisoiul era deja uriaș, iar ideea de a căra peste 8 kg cu cele 45-46 ale mele nu îmi surâdea prea tare. Și oricum, era doar un copil, deci nu prea aveam multe probleme.

Acum sunt doi, unul de aproape 5 ani care debordează de energie și una de 4 luni care preferă să fie plimbată în brațe, motiv pentru care e destul de complicat să mă descurc și să ies cu amândoi la plimbare, fără să iasă spectacol.

După o cercetare amănunțită, am decis că de această dată e cazul să achiziționez un sistem de purtare pentru mândră și am optat pentru Marsupi Plus.

L-am cumpărat la ediția din toamnă Baby Boom, cu o reducere considerabilă, de la HipHip, iar de atunci parcă sunt în alt univers. Iată și motivele, adică avantajele acestui sistem de purtare:

  • Pot să ies la plimbare cu amândoi, fară să am nevoie de ajutor și, în același timp, să rămân cu mintea intactă. Micuța stă bine, fericită în marsupiu, eu am mâinile libere și pot alerga în voie după ”senior”. Plus că așa pot participa activ la aproape toate activitățile lui.
  • Pot să plec la cumpărături, să-mi rezolv treburile prin oraș, să fac și să merg aproape oriunde fără să-mi fac griji de cărat căruț, unde-l pun, ce fac cu el, cum să sui în autobuz etc. Ea stă liniștită acolo, se uită, doarme, râde, face ce are chef, iar eu mă simt liberă ca pasărea cerului.
  • Chiar dacă nu am pus în practică, pentru că adoarme destul de repede, plimbatul cu marsupiu prin casă este o alternativă perfectă dacă aveți un bebeluș care nu doarme ușor. În general, sistemele de purtare vin la pachet cu praf de stele.
  • Marsupi Plus este ușor de montat, nu durează mai mult de un minut până o pun pe mândră în ea. Recunosc că sling-urile si wrap-urile mi s-au părut complicat de ”asamblat”.
  • Se poate folosi de la 3,5 kg până la 15 kg. Eu am început să-l folosesc după ce a trecut mândra de 4 kg, pentru siguranță.

Singurul dezavantaj pe care l-am observat până acum este legat de sistemul de prindere, care este cu arici. Dacă ai ajuns acasă și bebelușul doarme, e mai complicat să-l dai jos din marsupiu fără să-l trezești. Așa că, de fiecare dată când mi s-a întâmplat asta, ori am prelungit plimbarea, ori am stat cu ea în sistem, întinsă în pat.