Am născut prin cezariană. Tot mamă sunt!

Am născut prin cezariană. Tot mamă sunt! || Și sunt la fel de ”mamă” precum orice altă femeie. De fiecare dată a fost o alegere strict medicală.

Pe parcursul celor două sarcini m-a bântuit întrebarea ”Și, cum o să naști?”. Imediat după ce răspundeam, simțeam nevoia să ofer o explicație.  Cu excepția cunoscuților, aproape toată lumea părea să mă judece. Fără să cunoască situația în care mă aflu.

Chiar și așa, am observat că lupta ”cezariană vs. naștere naturală” este una aprigă. Nu există cale de mijloc, cele care aleg prima variantă sunt imediat puse la zid că aleg metoda simplă, iar cele din a doua categorie sunt adesea considerate ”inconștiente” că optează pentru durere și tot ce presupune întreaga procedură.

Adevărul este la mijloc. De fapt, e mai simplu de atât. Ar trebui să renunțăm la ideea de a judeca și de a considera că știm noi ce-i mai bine pentru cei de lângă noi. Până la urmă, în acest caz, este vorba strict despre o decizie personală și atât. Fie că este luată din comoditate sau din alte motive.

Am născut prin cezariană. De două ori. Și am doi copiii minunați. Restul e istorie!