Noutățile de la editura Cartea Copiilor pe care nu trebuie să le ratezi la Gaudeamus

Editura Cartea Copiilor va lansa o serie de noi cărți în cadrul târgului Gaudeamus 2017, care are loc în perioada 22 – 26 noiembrie 2017, la Pavilionul Central Romexpo.

Printre noutățile editurii Cartea Copiilor, pe care cititorii le vor descoperi la eveniment, se numără:

”Când vine Crăciunul? 24 de poveşti de citit împreună în aşteptarea Crăciunului”, de Antonie Schneider — Ca orice copil, ursuleţul care este personajul principal al acestui volum se întreabă nerăbdător când va veni odată Crăciunul. Ca aşteptarea să fie mai uşoară, mama ursoaică îi spune în fiecare zi, începând cu 1 decembrie, câte o poveste. În toate cele 24 de poveşti sunt mereu prezente speranţa, răbdarea, bunătatea sau iubirea, în încercarea de a-i apropia pe copii de adevărata semnificaţie a Crăciunului.

”O zi de iarnă cu familia Şoricel”, de Kazuo Iwamura — Iarna, cu gerul ei, nu-i sperie deloc pe cei din familia Şoricel. În scorbură e cald, cămara e plină și lemnele de foc sunt de ajuns până la primăvară. Ce fac cei 14 şoricei în zilele lungi de iarnă? 

”Micul dejun cu familia Şoricel”, de Kazuo Iwamura — În familia Şoricel, toată lumea ajută la pregătirea mesei de dimineaţă, de aceea fiecare zi începe bine şi frumos.

”Crocodilul şi dentistul”, de Tarō Gomi — Crocodilului îi e frică de dentist, dar durerea de măsea nu îi dă pace. Dentistului îi e frică de crocodil, însă trebuie să îşi facă meseria. Oare cum se va sfârşi vizita crocodilului la stomatolog?

”Singură la cumpărături”, de Yoriko Tsutsui — Midori are cinci ani şi nu a mai plecat niciodată singură de acasă. Însă mama are nevoie de lapte pentru frăţiorul ei mai mic, iar ea trebuie să îşi învingă temerile şi să plece pentru prima dată singură la cumpărături.

Cartea Copiilor va prezenta la standul său şi celelalte noutăţi ale toamnei: ”Ziua în care a fugit Somnul”, de Victoria Pătraşcu, ”Păturica lui Jane”, de Arthur Miller, ”Maimuţica Bramburica”, de Julia Donaldson, ”Cinci minute de răgaz”, de Jill Murphy, ”Fetiţa şi balonul”, de Komako Sakai, ”Dincolo de mare”, de Tarō Gomi şi ”Omida mâncăcioasă” (carte-jucărie), de Eric Carle.