”Nu o să fac asta cu copilul meu!”. Mda… sigur că nu!

Pot oricând să intru în categoria ”bad moms” dacă e să țin cont de toate normele parenting-ului din 2017. Înainte să-i am pe cei doi, mi-am creat o listă imaginară cu ce nu o să fac cu copiii mei.

În mare parte, cel puțin pentru lucrurile importante, am reușit, însă există câteva aspecte cu care nu m-am putut lupta. Probabil nici nu m-am străduit prea tare, dar hey.. nimeni nu-i perfect, nu-i așa?

  • Nu o să țin copilul prea mult în brațe. Nici măcar nu știu concret de ce mă gândeam la asta. Recunosc, nu-s fan să mă plimb cu orele, dar, pe lângă partea de apropiere și alint, cu mândra deocamdată este singura variantă de a o liniști. La junior am scăpat mai ușor. Deși acum mi-e dor să-l țin mai mult în brațe. Cu tot cu cele 18 kg ale lui.
  • Nu o să guste din dulciuri decât când se vor căsători. Asta doar dacă s-a întâmplat pe la 3 ani în cazul Pisoiului și pe mine nu m-a invitat la eveniment. Da, încerc să-i ofer o alimentație potrivită pentru vârsta lui, fără să exagereze cu ”mâncarea interzisă”. Dar nici nu îî interzic total accesul la dulciuri, cele relativ ok pentru el. Știu.. acum aruncați cu pietre! 😀
  • Nu o să aibă acces la TV, tabletă, telefon sau laptop. M-am gândit ceva vreme dacă e ok să-l las sau nu, sub atentă supraveghere. Până la urmă i-am dat acces. La diferite jocuri, desene animate și filme care îi plac. A început cu trenulețul Thomas, a trecut pe la Pisicile Aristocrate și 101 Dalmațieni, dar întotdeauna se oprește la Cars!

Totuși, nu vă speriați atât de tare. Mănâncă cu succes brocoli, spanac și urzici. Petrece timp suficient în aer liber, aleargă, este fan trotinetă. Ne jucăm cu diverse jocuri, are cărți cu diverse activități, cărți cu povești și numeroase jucării cu care îl ajutăm să-și dezvolte imaginația.