Nu vă mai chinuiți copiii cu haine când afară sunt 10 grade!

E 1 februarie, în plin sezon rece, dar totuși temperaturile din ultimele zile au fost mai degrabă primăvăratice. Datorită vremii atât de frumoasă, am stat destul de mult prin parcuri, după grădiniță.

Nu exagerez când spun că afară au fost mai mult de 10 grade, chiar și cu vântul care adia moderat. Am văzut adulți îmbrăcați cu jachete subțiri, unii în tricouri, fără căciuli. În concluzie, adecvat pentru ceea ce se întâmpla cu temperaturile.

Despre copiii pe care i-am văzut la joacă nu pot spune același lucru, din păcate. Geci groase, căciuli, fulare, mănuși, combinezoane care mai de care mai groase… micuții păreau pregătiți să meargă într-o misiune în Antarctica, nu într-un parc. Unde aleargă, transpiră și rămân uzi până ajung acasă. Evident că Ionuța prea dezbrăcată pe lângă ei, deși avea suficient de multe haine pe ea.

Și apoi ne întrebăm șocați de ce au răcit copiii!

Dacă acum îi îmbrăcăm atât de gros, ce facem când afară este cu adevărat frig, iar temperaturile scad sub 0 grade?

De-a lungul timpului, adică de când am început să ies la plimbare cu Pisoiul, am observat că aceasta este o boală a românilor. Dacă în calendar încă este iarnă, straturile de haine de pe copii sunt ”fără număr”. Nu contează că afară e mai degrabă primăvară, că părinții se îmbracă în tricou. Nu! E iarnă, nu ne putem abate de la asta!

O altă remarcă legată de acest anotimp de speriat este că frigul (până pe la -5/-7 grade) și zăpada nu sunt bau-bau, ba chiar ajută la imunizare și la un somn mai bun. Iar zăpada… știm cam câtă fericire aduce copiilor! Așa că o bulgăreală va fi un succes garantat pentru cei mici.