Obiective pentru 2018: ce cărți am citit până acum

Obiective pentru 2018: ce cărți am citit până acum || Anul trecut am neglijat destul de mult una dintre plăcerile mele, cititul. Din nenumărate motive care au avut legătură în mare parte cu Ionuța, bilanțul a fost unul nesatisfăcător.

Nici 2018 nu e mai îngăduitor, dar la începutul anului mi-am propus să citesc măcar două cărți pe lună, așa cum am scris și aici. Nu e nici mult, nici puțin în momentul de față. E doar un obiectiv realist raportat la situația în care mă aflu în prezent.

Recenzii nu fac, mi se pare că fac parte din latura personală a fiecăruia, iar gusturile nu se discută. 😉 Câteva informații și atât. Iar dacă vă dau niște idei pentru viitoarele lecturi, e minunat.

IANUARIE

De neoprit. Viața mea de până acum, Maria Sharapova – a apărut în România în 2017, la editura Victoria Books. De altfel, la ei găsiți majoritatea biografiilor personajelor celebre: sportivi, actori, muzicieni etc. E fascinantă și misterioasă, așa cum e și Maria și o recomand cu căldură tuturor, chiar și oamenilor care nu sunt neapărat interesați de sport.

Oamenii fericiți citesc și beau cafea, Agnes Martin-Lugand – Am văzut peste tot informații scrise despre cărțile scrise de franțuzoaica. A existat o perioadă în care erau poze peste tot, iar lumea părea interesată și intrigată de succesul ei. N-am rezistat așa că am cumpărat și eu primele două părți.

E o lectură ușoară, dar care ascunde câteva sfaturi interesante despre viață. Diane își pierde soțul și fiica într-un accident și hotărește să plece din Paris în Irlanda pentru a începe o nouă viață. Ce schimbări urmează în viața ei, aflați din carte.

FEBRUARIE

Splendida cetate a celor o mie de sori, Khaled Hosseini – Am citit ”Vânătorii de zmeie” acum vreo doi-trei ani. Remarcabilă lectură, vă garantez! Același lucru îl pot spune și despre această carte care prezintă niște povești de dragoste incredibile, o prietenie care depășete orice barieră, întâmplări care se derulează în timpul ocupației sovietice, a războiului civil și a terorii impusă de regimul jihadist.

După faptă și răsplata, Gillian Flynn – După ce am citit ”Fata dispărută”, în câteva săptămâni am devorat și restul de cărți ale lui Flynn. Am fost fascinată, de aceea am crezut că voi fi la fel de impresionată și de această lectură. Nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, suspansul nu prea a existat, m-am prins de la început ce se va întâmpla.

MARTIE

Viața e ușoară, nu-ți face griji, Agnes Martin-Lugand – Continuarea de la ”Oamenii fericiți citesc și beau cafea” e la fel de plăcută și interesantă. Se continuă povestea vieții lui Diane, cu toate schimbările prin care a trecut după moartea celor dragi și a transformărilor pe care le-a suferit. Finalul nu mai e la fel de antrenant, dar tot merită citită, măcar din curiozitatea de a vedea ce s-a întâmplat cu tânăra franțuzoaică și cum a depășit anumie obstacole psihologice.

Cuplul din vecini, Shari Lapena – Cartea mi-a fost recomandată de o prietenă pasionată de lecturi polițiste, misterioase și tot ce mai intră în aceste categorii. M-a prins încă de la primele pagini și a fost o variantă plăcută de a face să treacă timpul în spital. Un cuplu de proaspeți părinți își lasă fetița de șase luni dormind într-o seară și pleacă la vecinii care au casa perte în perete pentru a petrece câteva ore. O supraveghează pe micuță pe o cameră video, o vizitează din jumătate în jumătate de oră până la miezul nopții când se întorc acasă și descoperă că bebelușul a dispărut.

APRILIE

Jurnalul lui Bridget Jones, Helen Fielding – Recunosc că n-am nicio carte din seria lui Bridget Jones, n-am văzut decât ultimul film, deci se poate spune că o iau de la zero. Sunt tare curioasă dacă mă va atrage acest tip de lectură și dacă voi continua și cu celelalte părți. Voi reveni cu detalii, de-abia am început-o!