Obiective pentru 2018: două cărți pe lună

Nu știu dacă e mult sau puțin, dar deocamdată pare obiectivul aproape de realitate pe care mi-l pot impune.

Nu e nimic de lăudat, dar n-am mai citit o carte de când Ionuța a apărut în familia noastră. Oboseală, stres, doctori, internări, analize… toate și-au spus cuvântul, iar eu am intrat într-o stare de letargie. În minutele libere am preferat să dorm sau, pur și simplu, să nu fac nimic concret. Poate părea ciudat, dar când timpul pentru tine aproape că dispare da, ajungi să-ți dorești să stai.

Trecerea în noul an a venit ca o eliberare. Mi-am propus să am mai multă grijă de mine, iar unul dintre aspecte are legătură cu lectura. La început nu prea am avut tragere de inima, așa ca startul primei carți l-am consemnat de-abia pe 19 ianuarie.

Norocul meu a fost că am ales bine, adică cu biografia Mariei Sharapova, celebra jucătoare de tenis. Cine mă cunoaște, nu mai are nevoie de nicio explicație. Pentru restul cititorilor, sunt fan sporturi. Am început cu fotbalul,  de pe la 10-11 ani, când mă uitam cu tata la televizor, iar pe parcurs am adăugat și altele: gimnastică, tenis, sporturi de iarnă, handbal etc.

De neoprit. Viața mea de până acum a apărut în România în 2017, la editura Victoria Books. De altfel, la ei găsiți majoritatea biografiilor personajelor celebre: sportivi, actori, muzicieni etc. E fascinantă și misterioasă, așa cum e și Maria și o recomand cu căldură tuturor, chiar și oamenilor care nu sunt neapărat interesați de sport.

Sinceritatea și duritatea cu care prezintă evenimentele care au marcat-o, evoluția din ziua în care a pus pentru prima dată mâna pe o rachetă, dar și evenimentele din ultimii doi ani le găsiți povestite prin ochii rusoaicei. Nu intru în polemici despre cazul de dopaj, fiecare e liber la propria opinie, însă vă spun că lectura tot va fi una interesantă.

Nu știu ce urmează pentru luna ianuarie, nici pe următoarele, s-au strâns câteva cărți necitite în bibliotecă. Sper doar să nu mă abat de la obiectivul pe care l-am stabilit. Voi reveni cu detalii! 😉

P.S. Nu, nu voi face recenzii. Părerea despre o carte mi se pare suuuper personală, de păstrat pentru sine.