Operațiunea ”cârtița”

În minivacanța de 1 iunie, am profitat de vremea frumoasă și am mers la bunici. Era pregătit să hrănească câinii, să adune ouăle de la găini, însă planurile au fost date peste cap de o… cârtiță.

Săracul animal și-a ales o perioadă nefericită pentru a-și face apariția în grădina alor mei. De fapt, cred că nefericita din toată această situația a fost Babi aka bunica. Mușuroaiele cârtiței au fost dublate de cele ale micului terorist, pe motiv că ”vrea să vadă cum arată”.

Vreo două zile totul s-a învârtit în jurul vizitatoarei. A făcut zeci de ture ca să verifice dacă totul e în regulă, ”dacă a mâncat roșiile”, ”dacă totuși își scoate botul prin vreo gaură”.

Iar în pauzele de plimbare, timpul parcă a stat în loc. Probabil că nici el nu a mai făcut față zecilor de întrebări: ”cum arată cârtița”, ”de ce sapă în pământ”, ”de ce sapă noaptea”, ”de ce are are ochii mici”, ”de ce …”. Dimineața, la prânz și seara.

Operațiunea a continuat a treia zi, cu procesul de îndepărtare al animalului. Nu știu exact ce s-a întâmplat pe acolo, n-am prins decât niște momente în care se muncea intens 🙂 . Cert este că juniorul a fost asigurat de bunic că intrusa nu va păți nimic, doar ar trebui să plece. Acum rămâne de văzut care e dezondământul.

P.S. Pe seară a venit să-mi arate într-un manual de biologie cum arată cârtița și cum sapă galerii.

Va urma! Rămâne de văzut cu ce prieten!