Prima zi de grădiniță, distracție cu prietenii

Pisoiul a început grupa mare la grădiniță, ultimul an de relaxare totală. Nu știu când și cum, dar deja trebuie să mă gândesc la înscrierea pentru școală, să mă informez despre opțiunile pe care le avem. Iar eu mă uitam mai devreme la niște poze cu el de când era… mic. Timpule, unde ai fugit?

Dar nu despre asta vreau să mă plâng acum, ci despre cum am trăit ziua de astăzi. Fără emoții, asta sigur. Și cu câteva minute de întârziere. A fost greu, dar am ajuns până la urmă. ☺️ El a ales un buchet de flori pentru doamna educatoare, eu m-am bucurat în sine pentru cele patru ore de liniște pe care le voi avea în timpul săptămânii. Vă place sau nu, e adevărul gol-goluț. E util de ambele părți să stăm puțin separați. Eu cu gândurile mele, el cu gașca de prieteni.

Nu mi-am propus ca la grădiniță să-l transform într-un geniu, să învețe să citească în cinci limbi sau să adune și să socotească în gând până la 100. De la anul nu mai scapă, așa că am fost relaxată în ceea ce privește noțiunile asimilate. Am preferat să se joace, să socializeze cu alții copii, să afle ce-i place, să-și formeze opinii, chestii care mi se par de bun simț între 4 și 6 ani.

Mă bucur că s-a format o gașcă faină de prieteni. S-au jucat toată vara în parc, acum s-a mutat distracția la grădiniță. Când se termină programul, mai rămân împreună. Câteva ore le petrece într-o atmosferă frumoasă, alături de copii cu care se înțelege și se simte bine. Mi se pare esențial să relaționeze, să gestioneze situații de criză (mno, e tare greu să împarți o mașină în patru 😅 ), să se certe și să se împace singuri în doar câteva minute, iar la final să plece acasă fericiți. Sigur nu va rămâne cu alfabetul și tabla adunării neînvățate.

Mai multe poze și întâmplări găsiți și pe contul de Instagram @youngmom.ro!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Gimnastica de dimineață! #mygirl #babygirl #loveher #gymnastics #lovely #funny #happygirl

O postare distribuită de YoungMom.ro (@youngmom.ro) pe