Purtatul Ionuței, una dintre cele mai inspirate decizii pe care am luat-o

O dată la câteva zile mă felicit pentru decizia pe care am luat-o acum un an, aceea de a achiziționa un sistem de purtare pentru Ionuța. Așa cum am povestit aici și aici, a fost una dintre cele mai inspirate alegeri.

Cochetam cu acest gând dinainte de nașterea mândrei, iar apoi nu a rămas decât să mă duc cu “exponatul” la magazin, să achiziționez sistemul.

Am început cu Marsupi Plus, iar acum am trecut la Manduca. E prietena noastră cea mai bună la plimbări, la spital, la cumpărături, la somn. E cu noi peste tot. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost fără, cum am fi trecut peste acest an complicat, cum m-aș fi descurcat cu amândoi fără să o port pe maimuțică.

L-aș mai purta și pe Pisoi dacă m-ar ține oasele, doar că el e aproape jumătate din mine. E o provocare să-l mai iau in brațe, cu greu îmi reușește. 😀

Despre purtatul bebelușilor am scris mai multe aici. Ideea e să vă interesați din timp, mai ales că acum opțiunile sunt mult și variate. Recunosc că acesta este unul din regretele legate de Pisoi, că nu l-am purtat și pe el măcar câteva luni. Era simplu de gestionat situația doar cu un copil! 😀

Atașare emoțională, contactul direct, libertatea, posiblitatea de a avea grijă și de junior, de a face cumpărături în liniște, somnul sunt doar câteva dintre plusurile care vin la pachet cu un sistem de purtare. Oricare v-ar fi starea de spirit într-un anumit moment, e tare plăcut să simți cum o mogâldeață de om își pune capul pe pieptul tau.

O voi purta cât mă voi putea din punct de vedere fizic, oricum în cazul ei kilogramele nu sunt o problemă, așa că cel puțin un an nu am de ce să-mi fac probleme. Sisteme sunt pentru copii până peste 20 kg, deci nu am de ce să-mi fac griji în acest sens.

Și da, un sistem de purtare reprezintă cadoul ideal pentru proaspeții părinți. Pentru mine a devenit ideea salvatoare, mai ales că știu cât este de util.