Recuperarea după cezariană: ce s-a întâmplat după cele două operații

Recuperarea după cezariană: ce s-a întâmplat după cele două operații || Din motive medicale, cele două sarcini s-au finalizat cu cezariene. Recuperarea a fost diferită după intervenții, așa că o să povestesc ce s-a întâmplat de fiecare dată.

Prima sarcină a decurs minunat. Cu excepția câtorva zile în care mi-a fost rău, restul celor aproape 10 luni au fost de vis, fără nicio problemă. Așa că am sperat că și după naștere va fi la fel de ușor. Am ajuns într-o seară la spital pentru un control de rutină și am rămas să nasc. La cât de speriată eram, a fost bine că nu prea am avut timp să mă gândesc la ce va urma.

Operația a fost ok până aproape de final când au apărut niște complicații în urma cărora am suferit o hemoragie destul de puternică. Nu intru în detalii, ideea e că am trecut cu bine. Recuperarea s-a dovedit a fi mult mai dificilă decât mă așteptam, mai ales că eram foarte slăbită. Am avut nevoie de supraveghere după ce am fost scoasă de pe terapie intensivă, iar la mai bine de o săptămână după intervenție încă mă simțeam ca o fantomă.

Din cauza problemelor de la nașterea Pisoiului, la a doua sarcină nu a existat o altă opțiune decât cezariana. Deși am încercat să fiu optimistă și să nu-mi fac prea multe probleme cu privire la ce va urma, experiența anterioară și-a pus amprenta asupra psihicului. Operația a fost programată, mândra s-a ținut de program, iar de aceasta dată am avut timp să-mi fac griji.

Încă nu-mi dau seama cum am reușit să mă țin pe picioare în dimineața zilei X. Îmi era atât de frică, încât cred că starea asta m-a înghețat și am făcut totul ca un robot. Intervenția s-a dovedit a fi una de succes, chiar dacă a durat mai mult decât una obișnuită, pentru că au mai fost de rezolvat niște ”probleme” din trecut. Eu nu m-am oprit din tremurat decât la ceva timp după ce am ajuns la terapie intensivă, deși stiam că totul a fost bine.

Recuperarea a fost mult mai ușoară, probabil pentru că știam deja la ce să mă aștept. După o primă zi în care m-am mișcat puțin spre deloc, a fost din ce in ce mai simplu: fără dureri prea mari și cu o mobilitate de invidiat.

La o săptămână după operație eram perfect validă, cu burta retrasă și cu kilogramele dinainte de a rămâne însărcinată.