Reguli de care trebuie să ții cont în vizită la un nou-născut

Reguli de care trebuie să ții cont în vizită la un nou-născut || Venirea pe lume a unui bebeluș în familie sau în cercul de prieteni reprezintă un motiv de bucurie. Fiecare dintre noi își dorește să-l cunoască cât mai repede pe micuț(ă), ceea ce e de înțeles la cât de drăgălași sunt încă din primele zile de viață.

Înainte de a merge în vizită, e indicat să vorbești cu proaspeții părinți despre intenția ta și să ții cont de câteva reguli de bază legate de prezența în jurul unui nou-născut. Iată câteva dintre ele:

  • Sună înainte de a merge în vizită! – Sau măcar dă un SMS pentru a te interesa dacă poți să mergi. E posibil să nu fie o perioadă prea bună pentru bebe sau mamă, iar prezența in plus a unor oameni nu ar ajuta. Nu te supăra dacă te roagă să revii cu un telefon peste câteva zile.
  • Mergi cu niște mâncare și un cadou și pentru mămică – Bebelușul e acum în centrul atenției, așa că puțini se gândesc și la mamă. O atenție, chiar și simbolică, ar bucura-o foarte mult. Cât despre mâncare, e binevenită, ținând cont de limitarea timpului. Doar să ai grijă la ceea ce duci, să fie compatibil cu alăptarea dacă e cazul.
  • Spală-te pe mâini – După ce te dezbraci/descalți, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te speli pe mâini. Obligatoriu!
  • Nu lua bebelușul în brate! – Sau măcar întreabă înainte dacă poți face asta. Pe lângă faptul că poate proaspăta mămică nu s-ar simți confortabil cu un asemenea gest, trebuie să te asiguri că nu există vreo problemă. Plus că e mai sigur și mai liniștitor așa pentru micuț. Și la pupat e aceeași situație!
  • Nu discuta doar despre nou-născut – Pare dificil la cât este de drăguț, iar curiozitatea este mare, însă nu uita să te interesezi și despre starea mamei sau să deschizi alte subiecte… mai non-copii. Tot femeie a rămas și îi ajung cele 24 din 24 de ore pe care le petrece cu noul membru al familiei.
  • Evită să dai sfaturi despre creșterea copilului – Fiecare părinte procedează cum crede că e mai bine pentru ei.
  • Arată-ți disponibilitatea pentru ajutor prin casă – Niște mâncare, puțină curățenie sau băgatul hainelor la spălat nu a omorât pe nimeni. Deși par niște activități banale, pentru o proaspătă mămică ar fi de vis să mai salveze niște timp.