Rețetă: brioșe cu ricotta, ideale pentru copii
De ce ți-e frică, nu scapi! 😀 Trebuie să mă mai vait puțin, altfel ar fi păcat. De când a început școala, am început să experimentez diferite rețete simple pentru pachetul de la școală. După clătitele sărate, a venit rândul să vă prezint un alt preparat, ușor de pregătit și care a avut succes, brioșe cu ricotta și diverse.
Ce aveți nevoie? ( cantitățile sunt aproximative, folosesc cunoscuta tehnică ”la ochi”)
- 400 g ricotta
- 2 ouă
- 100 – 150 g zahăr brun (opțional)
- 200 – 250 g făină
- 100 ml ulei sau unt topit
- 5 g praf de copt
- 50 – 100 ml lapte
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- la capitolul diverse, ce vă place: fulgi de ciocolată, fulgi de cocos, carob, cereale, fructe uscate, în principiu cam ce știți că are succes la cel mic

Cum se prepară? (ies 15 – 18 bucăți)
Ouăle și zahărul se mixează într-un bol până își dublează volumul, apoi se adaugă ricotta scursă înainte și se amestecă. Urmează să adaugați pe rând (sau nu 😀) uleiul, laptele și esența de vanilie.
Apoi se încorporează făina și praful de copt, iar la final brigada diverse, în funcție de ce v-ați ales. Se finalizează cu coacerea în aragazul preîncălzit înainte. Și aia e, poftă bună!