România vs. Marea Britanie: despre alăptatul în public

România vs. Marea Britanie: despre alăptatul în public || De câteva zile se discută cu atâta vehemență despre alăptarea în public, încât am impresia că toate problemele din țară s-au rezolvat și a mai rămas doar asta.

Fanatismul cu care cele două tabere își prezintă argumentele mi se pare unul periculos, mai ales că am citit numeroase comentarii foarte agresive de ambele părți, de parcă fiecare dintre ele ar deține adevărul suprem în acest sens.

Din punctul meu de vedere, această discuție nici măcar nu ar trebui să existe. N-am văzut nicio mamă care să transforme alăptatul în public într-un spectacol, ba chiar aș putea spune că discreția este cuvântul care le caracterizează când vine vorba despre această acțiune. Deci nu văd unde este problema. În plus, nimeni nu pare deranjat de topless-ul de la mare/pisicine sau de ținutele mai degrabă inexistente ale anumitor ”prezențe” de pe la TV.

Dar nu despre asta era neapărat articolul, ci despre un fapt concret legat de felul în care se tratează acest subiect în România, respectiv Marea Britanie.

În urmă cu un an, o mama a postat pe Facebook un mesaj în care a povestit cum au fost tratate ea și o prietenă într-un hotel din Cluj, în timp ce alăpta în holul clădirii. Nu știu concret ce s-a întâmplat acolo, însă răspunsul oferit de managerii instituției a fost unul lipsit de orice idee de a-și cere scuze față de cele două, ba chiar au încercat să dea vina pe ele.

Detalii despre subiect, găsiți aiciPoziția oficială a hotelului o puteți citi aici.

Acum câteva zile, o femeie care își alăpta copilul în Albert & Victoria Museum din Londra i s-a cerut să se acopere. Aceasta a postat pe Twitter un mesaj în care a prezentat situația, adăugând și câteva fotografii cu nuduri din respectivul muzeu. Ținând cont că în Marea Britanie există o lege care permite alăptatul în spațiile publice, mesajul a ajuns viral într-un timp scurt, nu puțini fiind cei care i-au luat apărarea femeii. Mai multe detalii, găsiti în acest articol.

Ce au făcut reprezentanții muzeului? Și-au cerut scuze în mod public, fără să încerce să arunce vina în alte părți. 😉