Sarcina la 22 de ani vs. Sarcina la 26 de ani

Sarcina la 22 de ani vs. Sarcina la 26 de ani || Am fost o mamă extrem de tânără prima dată. Apoi doar tânără. Cele două experiențe au fost asemănătoare, dar totuși diferite. Știu, sună ciudat, dar efectiv așa am simțit.

Ambele sarcini au decurs fără probleme medicale importante. Fără să resimt la intensitate maximă efectele secundare. Fără să am motive majore pentru care să mă plâng.

Da, mi-a fost rău, am trecut și prin perioada grețurilor. Au fost și zile în care nu eram prea simpatică, mă enervam din aproape orice. Zile în care nici măcar nu aveam chef sau nu prea puteam să mă dau jos din pat. Dar la finalul celor 38-39 de săptămâni, se poate spune că raportul momentelor neplăcute a fost atât de mic, încât ar fi urât să mă vait. ?

Nici măcar la capitolul kilograme în plus nu am ce spune. Cele 8 de prima data și cele 9-10 de a doua oară au dispărut în doar câteva zile, fără să fac niciun efort. Și da, am mâncat ce, cât și când am vrut. Prea mult câteodată, aș putea spune.

Diferențele importante le-am observat la nivel mental. Lipsa totală a maturității de la 22 de ani m-a determinat să nu simt nicio presiune și să iau lucrurile ca atare. Fără stres, fără să-mi pun prea multe întrebări. Ci doar să respect ce era normal.

Situația s-a schimbat destul de mult acum când, deși m-am străduit să fiu la fel de relaxată, mi-am făcut griji pentru orice, am trăit intens fiecare zi, control și ecografie, deși pentru cei din jur probabil că nu a părut așa.