Sistemele de purtare ergonomice, cel mai util accesoriu pentru părinți și copii

Am scris de mai multe ori despre sistemele de purtare ergonomice și nu voi continua să mă opresc. Mi se par cel mai util accesoriu pentru părinți și copii, mai ales în primele luni de viață ale bebelușului.

Cu Pisoiul nu am experimentat partea cu babywearing-ul. La vremea respectivă nu știam despre ce e vorba, nu m-am informat prea bine, el a crescut foarte repede, așa că am sărit peste această etapă. Din păcate, aș spune acum. Mi-ar fi plăcut să îl port și pe el și, cu siguranță, mi-ar fi ușurat viața atunci.

La Ionuța situația e diferită. În iunie se împlinesc doi ani de când sistemele de purtare ergonomice au devenit prietenele mele. Am început cu un Marsupi Plus, iar acum profităm de avantajele oferite de Manduca.

Mândra e încă foarte micuță, de aceea sunt sigură că relația cu Manduca va fi una lungă și fericită. Așa cum scriam și într-un articol mai vechi, nu pot decât să mă felicit pentru alegerea făcută, mai ales că, în cazul Ionuței, sistemul de purtare ergonomic a fost benefic și din punct de vedere medical. Atașare emoțională, contactul direct, libertatea, posiblitatea de a avea grijă și de junior, de a face cumpărături în liniște, somnul sunt doar câteva dintre plusurile care au venit la pachet odată cu babywearing-ul.

Ce aș vrea să sublinez: informați-vă în mod serios despre sistemele de purtare ergonomice, mai ales că există numeroase surse sigure, care prezintă în mod adecvat ce caracteristici trebuie indeplinite de un asemenea sistem. De ce vă spun asta? Pentru că văd destul de mulți copii ținuți în hamuri nepotrivite care fac mai mult rău decât bine. Știu, sunt mai ieftine, dar sănătatea celor mici e pe primul lor. (Găsiți aici informații despre acest subiect)

Un sistem de purtare ergonomic reprezintă un cadou ideal atât pentru copil, cât și pentru proaspeții părinți. Așa că atunci când vă gândiți la ce ați putea cumpără, luați-l în calcul. E atât de util, vă garantez!