Sufrageria, locul de joacă preferat al copiilor

Poate părea puțin dubios titlul, dar acesta este adevărul. Am transformat sufrageria în locul de joacă al copiilor.

La început nu prea mi-a surâs ideea. Eram setată pe vechiul principiu, că în sufragerie trebuie aranjat pentru musafiri, TV și altele de acest gen, așa că mi s-a părut ciudat să renunțăm la ea. Până am realizat că fericirea și confortul copiilor sunt mai importante, iar cine ne vizitează știe care-i treaba pe la noi, deci supraviețuiesc și fără să se întindă pe canapea. Și e ok, nu trăim în sălbăticie, vin oameni la noi.

De câteva săptămâni am finalizat toate modificările. Dormitorul mic l-am amenajat în așa fel încât să poată dormi copiii, am pus și biroul, dormitorul nostru a rămas al nostru, iar sufrageria a devenit un veritabil loc de joacă. A mai rămas doar un pătuț pentru Ionuța, în rest distracție. Nu vă închipuiți că sunt tone de jucări, ci mai mult spațiu de joacă.

Eu sunt obsedată de ordine, deși m-am mai vindecat puțin în ultima perioadă, așa cum vă povesteam aici. Cu toate acestea, nu accept haos la jucării. Am triat și păstrat doar cu ce se.mai joacă Pisoiul și ce va mai fi util pentru Ionuța, în rest am dat tot.

Nu-mi place să le găsesc împrăștiate dacă nu se joacă cu ele, iar seara toate trebuie să fie la locul lor. Nu se întâmplă asta, le arunc (a se citi le ascund, merge schema deocamdată 😁). Așa că am luat dulapuri și cutii (like pentru Ikea la acest capitol), iar jucăriile sunt aranjate pe categorii, motiv pentru care spațiul liber din camera s-a mărit considerabil.

Nu mai are rost să vă zic că cei mici s-au mutat acolo. Chiar am și câteva minute pe zi în care se joacă atât de frumos, încât pot… STA!!! Până începe cearta pe lego. 😃

Ideea e simplă, mă bucur pentru decizia luată și pentru faptul că am renunțat la niște prejudecăți în favoarea copiilor. Sper să mai reușesc și cu altele.