Trucuri pe care le folosesc când le fac aerosoli copiilor. Cum ”îi păcălesc” pe cei mici

[the_ad id=”972″]
#nejucamimpreuna De când a venit toamna, iar băiatul a început grădinița, aparatul pentru aerosoli a revenit în forță. Chiar dacă juniorul are aproape cinci ani și este obișnuit cu acest tip de tratament, încă mai are momente în care nu este prea încântat să-și țină masca la guriță.

Cum era de așteptat, nici sora lui mai mică nu a scăpat de ”botezul” cu aparatul pentru aerosoli, așa că distracția s-a dublat. Mai ales că micuța nu înțelege ce i se întâmplă, deci nu colaborează prea mult. Ceea ce e și normal! Ce aș putea să-i cer la aproape șase luni?

Sezonul virozelor e în plină desfășurare, motiv pentru care am experimentat deja tratamentul la dublu. Iar una dintre soluțiile salvatoare în cazul celor doi implică inhalațiile, după scheme prescrise clar de medicul lor pediatru.

Simplu în teorie, mai greu cu practica. Mi-am dorit să nu se sperie și nici să capete teamă de aparatul pentru aerosoli, de aceea am apelat la diverse jocuri pentru a transforma experiența într-una cât mai plăcut.

Iată câteva dintre trucurile pe care le folosesc cu cei mici

1. Băiatul este mare fan Cars. Când este nevoie să-i fac aerosoli, îl provoc la întrecere cu mașinile. Cu o mână își ține masca pe față, iar cu cealaltă lansează mașini, în același timp cu mine și vedem care este mai rapid dintre noi. E de la sine înțeles cine câștigă, nu?

2. O altă activitate care are legătură cu jucăriile din Cars este ”hai să le facem aerosoli și mașinuțelor”. După ce termină el, pun puțină apă în aparat și le face și lor. Distracție garantată! Puteți folosi această metodă pentru majoritatea jucăriilor preferate ale copiilor voștri.

3. Cu micuța este puțin mai dificil, dar de curând am descoperit că fratele ei poate reprezenta o sursă inepuizabilă de amuzament. Când trebuie să-i fac aerosoli, îl rog pe junior să facă circ cum știe el mai bine, iar bebelușa se liniștește aproape instantaneu.

4. Când nu e prin preajmă băiatul, folosesc tot felul de jucării-zornăitori pentru a-i atrage atenția. Nu funcționează mereu, dar ajută.

5. O variantă utilă în cazul micuței este să-i fac aerosoli în timp ce o țin in sistemul de purtare. Îi țin măscuța pe față, mă plimb în jurul aparatului și încerc să-i cânt.

Nu e întotdeauna ușor de a duce la bun sfârșit tratamentul, însă cu puțină răbdare, niște optimism și cât mai multă joacă, totul se rezolvă.

Un articol sustinut de VISCOFLU fiole