Unde se duc microbii când se duc…

Sunt internată cu Ionuța pentru a cincea oară în ultimul an. Am fost în patru spitale diferite, însă ideea despre care urmează să scriu am observat-o de-a lungul timpului peste tot. Doar că în această perioadă, având contact mai mult cu instituțiile medicale, mi-a ieșit mai mult în evidență.

Unde se duc microbii când se duc… Toți suntem conștienți de problemele de igienă din spitale, de condițiile precare, de clădirile vechi și neîngrijite, de aparatura care lipsește. De scandalurile iscate după Colectiv, de problema dezinfectanților. Și lista poate continua!

Unde se duc microbii când se duc… Nu știu cum e în alte țări și care sunt protocoalele, deci e posibil ca eu să fiu exagerată. Îmi asum asta, iar dacă greșesc, aceept criticile. Doar că un lucru nu-mi dă pace!

În toate spitalele în care am fost de-a lungul timpului, am observat că tot personalul (aici includ medici, asistente, infirmiere etc.) iese afară din clădiri îmbrăcat și încălțat în uniforma care se presupune că e special folosită pe secții, din considerente de igienă, microbi, dezinfectare.

Care e diferența între o persoană care vine în vizită îmbrăcată în haine de zi și un cadru medical care a ieșit afară de 5 ori într-o zi? Ok, cantitatea de praf, murdărie, microbi e mai mică, dar ei tot există, nu-i așa? Asta nu înseamnă că nu trebuie luate măsuri de igienă pentru vizitatori (halatul și protecțiile acelea pentru încălțăminte sunt așa… să fie). Doar că pe mine mă macină ideea expusă mai sus.

N-am idei de rezolvare, posibil să fiu exagerată așa cum deja am spus-o, dar de fiecare dată când intru într-un spital, remarc acest aspect.

Deci, unde se duc microbii când se duc?