Xiaomi Mi Robot: cum a devenit aspiratorul cel mai bun prieten

Există anumite momente în viață când iei niște decizii foarte inspirate. Achiziționarea aspiratorului robot Xiaomi Mi Robot a fost unul dintre ele. 😀 Precizez de pe acum că acesta nu este un articol publicitar, nu există niciun beneficiu de pe urma lui. Pur și simplu vreau să îmi exprim recunoștiința pentru apariția în viața mea a noului meu prieten.

Așa cum scriam și despre uscătorul de rufe și cât de mult mi-a îmbunătățit existența, așa trebuie să fac și acum. Cochetam cu ideea achiziționării unui asemenea aspirator de vreo câteva luni, timp în care am căutat și citit despre diverse brand-uri, mărci, specificații etc. Oferta este vastă și variată, sunt unele foarte deștepte și multitasking, dar pentru nevoile noastre, cel puțin deocamdată, e suficient aspiratorul robot Xiaomi Mi Robot.

Detalii tehnice găsiți pe toate site-urile, oricum nu prea mă pricep să le explic/detaliez, eu vreau doar să îi ridic o statuie virtuală despre cât de util este într-o casă cu minim un copil, animal de companie. De fapt, în orice casă! 😀

Este util pentru curățenie de întreținere, aspiră ori de câte ori am nevoie, chiar dacă nu sunt acasă. Aplicația facilitează comunicarea cu ”el”, mă anunță când apare vreo eroare, în ce stadiu se află cu curățenia, cât este de încărcat, când trebuie să curăț/schimb filtrele și periile.

Are mai multe trepte de putere, urcă pe covoare/praguri de vreo 2-3 cm înălțime (la noi există doar unul puzzle, din acela pentru copii, îl curăță cu brio), evită obstacolele fără să fie nevoie să îl păzesc, practic își face treaba ca un om mare. Asta în timp ce eu stau, mă ocup de alte activități, sunt la cumpărături sau în parc. E foarte reconfortant să vii acasă și să fie curat.

Se împiedică de fire, trebuie avut grijă ca lucrurile/jucăriile/hainele etc. să fie cât de cât aranjate pentru o eficiență mai bună. Asta nu e atât de rău, de când cu ”el”, copiii sunt mai atenți la ordine, ”să nu se rănească aspiratorul”.

Chiar dacă în cartea lui este specificat un interval de timp mai generos pentru curățarea filtrelor și a periilor, eu prefer să o fac după fiecare aspirare sau maxim după două utilizări. Ați fi surprinși ce poate strânge!

Nu înlocuiește în totalitate aspiratorul normal, adică eu simt nevoia ca din când în când, cam la două săptămâni cred, să curăț în profunzime, mai ales pe la colțuri sau în locurile mai greu accesibile, dar oricum este una dintre cele mai bune investiții în materie de electrocasnice.